Română | Italiano
AcasăŞtiri202021 Iunie: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin » Titlu: 11703.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin

Titlu: 11703.jpg

Ştiri

Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Părintele Ioan Alexandru Pop, capelan al Sanctităţii Sale, fost coordonator naţional al comunităţilor greco-catolice din Italia, a primit joi, 18 iunie 2020, titlul de doctor în Drept Canonic la Facultatea de Drept Canonic al Universităţii Pontificale a Sfintei Cruci.
Teza a fost susţinută online începând cu orele 09:15 în sala de conferinţe din cadrul Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative, titlul lucrării fiind „Clerul în dreptul particular al Bisericii Arhiepiscopale Majore Române. Comentarii la disciplina clerului căsătorit”.
Lucrarea este o prezentare a originii şi dezvoltării disciplinei clericale particulare a Bisericii noastre, de tradiţie bizantină, şi o analiza canonică a normelor particulare cu privire la preoţii căsătoriţi şi a preoţilor celibatari.
Membrii Comisiei de examinare, părintele profesor Luis Navarro, rectorul Universităţii „Santa Croce”, părintele profesor Pablo Gefaell, relatorul lucrării, părintele profesor Massimo del Pozzo, părintele profesor Antonio S. Sanchez-Gil, părintele profesor Federico Marti, au acordat părintelui Ioan Alexandru Pop pentru munca de cercetare calificativul Magna cum Laude.
          
***
Părintele Alexandru Ioan Pop s-a născut la 20 ianuarie 1978, la Zalău, după studiile teologice la Oradea a fost hirotonit preot la 15 august 2002, a lucrat ca preot în Parohia „Sfânta Familie” din Zalău, apoi şi-a continuat studiile la Institutul „Marcianum” din Veneţia. Părintele Alexandru a fost numit de către Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, responsabilul naţional pentru românii greco-catolici din Italia. Din anul 2009 lucrează la Consiliul Pontifical pentru Texte Legislative din Vatican. Sfântul Părinte Papa Francisc a acordat în data de 12 februarie 2016, titlul de „Capelan al Sanctităţii Sale” Părintelui Ioan Alexandru Pop, al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea.
Eugen Ivuţ

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.