Română | Italiano
AcasăŞtiri201126 Aprilie: Praznicul Învierii Domnului nostru Isus Cristos în biserica românescă ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11632.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11632.jpg

Ştiri

Praznicul Învierii Domnului nostru Isus Cristos în biserica românescă unită din Venezia-Mestre

Praznicul Învierii Domnului nostru Isus Cristos în biserica românescă unită din Venezia-Mestre

Praznicul Învierii Domnului nostru Isus Cristos din morţi este pentru toţi creştinii, indiferent de confesiune, sărbătoarea cea mai importanta, întrucât, cu patimile moartea şi învierea din morţi, pentru fiecare om ce crede în El, mântuirea sufletului este cel mai mare dar. În acest an în parohia noastră "San Rocco" din Venezia-Mestre, pentru acest mare Praznic biserica a fost plină ca niciodată, pot sa spun că foarte mulţi au rămas şi afară, menţinând o atmosferă de reculegere şi de rugăciune adevărată, participând cu cântul frumosului imn al învierii: Cristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.
Pe feţele tuturor se putea citi bucuria interioară de a sărbători împreună acest eveniment important din viaţa noastră de creştini.
Pentru acest Praznic în timpul Săptămânii Mari, foarte mulţi s-au apropiat şi de Taina Spovezii, simţind nevoia să se împace cu Domnul şi cu aproapele, fiind conştienţi de fragilitatea şi de slăbiciunea noastră. La sfârşitul Slujbei Învierii, fiecare familie a adus un coşuleţ cu mâncărurile tradiţionale, ouă vopsite, cozonac, miel şi pască să fie binecuvântate, păstrând aşadar tradiţia locală primită în familie de mici copii.
Pr. Vasile Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.