Română | Italiano
AcasăŞtiri20212 Martie: Numiri la biserica „San Salvatore alle Coppelle” din Roma
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11713.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11713.jpg

Ştiri

Numiri la biserica „San Salvatore alle Coppelle” din Roma

Numiri la biserica „San Salvatore alle Coppelle” din Roma

Cardinalul Angelo De Donatis, Vicar General al Sfântului Părinte pentru Dieceza de Roma, l-a numit în funcţia de Rector al bisericii „San Salvatore alle Coppelle” din Roma pe Preasfinţia Sa Cristian Crişan, Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa occidentală, iar pe Pr. Marian Bojor din clerul Eparhiei de Cluj-Gherla în funcţia de Vice Rector.
Ca semn de mulţumire pentru slujirea Pr. Daniel Paul Vereş şi a Pr. Serafim Vescan, ale căror mandate s-au încheiat, au fost celebrate două Sfinte Liturghii duminică 28 februarie 2021. La aceste celebrări au participat Eminenţa Sa Card. Walter Kasper, preşedinte emerit al Consiliului Pontifical pentru unitatea creştinilor, Mons. Pierpaolo Felicolo, Directorul Biroului Migrantes din Dieceza de Roma, Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno şi alţi invitaţi care s-au unit în rugăciune alături de credincioşii prezenţi.
Cu această ocazie, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureşan a transmis un mesaj de mulţumire celor doi preoţi pentru dăruirea şi slujirea lor în Cetatea Eternă, aceştia ingrijindu-se de binele sufletesc al credincioşilor greco-catolici români pe teritoriul Diecezei de Roma.
De mai bine de o sută de ani, catolicii români de rit bizantin se reunesc în biserica “San Salvatore alle Coppelle” din Roma. Acest locaş a fost încredinţat de Sf. Papă Pius al X-lea Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin Scrisoarea Apostolică „Universi episcopatus” din 31 martie 1914. Pe 29 februarie 1920 biserica a fost reconsacrată de fericitul episcop martir Valeriu Traian Frenţiu.
În mesajul trimis, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România a amintit că „de-a lungul acestui secol zbuciumat, prin participarea la rugăciune şi la Sfintele Liturghii, la picioarele acestui sfânt altar, credincioşii au primit putere, curaj şi încredere în încercările vieţii, întăriţi fiind de Cuvântul Mântuitorului, Cel în care «ne-am pus nădejdea noastră» (Isaia 36,7)”.
Biroul Arhieparhial de Presă - Ufficio Stampa Arcieparchiale

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.