Română | Italiano
AcasăŞtiri20217 Iunie: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11635.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11635.jpg

Ştiri

„Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

„Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Padova trăieşte unul dintre cele mai intense momente ale anului: "Tredicina" - al treisprezecelea - al Sfântului Anton.
Comunităţile de imigranţi din dieceza de Padova s-au întâlnit din nou anul acesta la Bazilica Sf. Anton pentru a pregăti marea sărbătoare a unui sfânt care este onorat în întreaga lume.
Sărbătoarea a avut, ca de obicei, un mare moment de rugăciune, de mulţumire pentru anul greu încercat de pandemie care cu speranţă credem că se apropie de sfârşit şi o mare invocaţie de pace şi seninătate pentru întreaga lume.
Devoţiunea pe care o manifestă imigranţii faţă de Sf. Anton a fost prezentă cu obiceiurile şi cântecele lor, dar mai ales cu credinţa lor.
Ziua de ieri, 06.06.2021, a fost ziua Migranţilor cu Sfânta Liturghie la 12.15 rezervată în mod tradiţional Comunităţilor Migranţilor Catolici care locuiesc în Provincia Padova.
Ritmurile cântecelor credincioşilor au subliniat ritmurile inimilor acestor popoare pentru Sfânt. Prin urmare, Bazilica a răsunat în limbi diferite, animate de muzică şi culori care spun despre un devotament faţă de Sf. Anton care depăşeşte obiceiurile, culturile, graniţele: o pluralitate de elemente diferite care se reunesc pentru a compune o armonie perfectă.
În ceea ce priveşte migranţii, firul comun Antonian este tocmai „Întâlnirea cu celălalt”. „Au trecut 800 de ani de când, în 1219, Sfântul Francisc l-a întâlnit pe Sultanul Egiptului la Damietta, iar augustinianul Anton de atunci i-a întâlnit pe primii cinci fraţi misionari trimişi în Maroc - spunea Monseniorul Claudio Cipolla, episcop de Padova. A fost o întâlnire care i-a schimbat viaţa: în 1220 a devenit frate şi apoi a plecat la rândul său în Maroc şi pentru el „celălalt” era musulmanul. Necredinciosul, după gândul vremii, dar în predicile sale, Sf. Anton se referă la sentimentul de primire. La urma urmei, el însuşi, portughez, a fost un străin când a păşit ca mulţi alţii pe coastele Siciliei: nu o planificase, Providenţa lui Dumnezeu era cea care o dorea.
Este un nou început pentru creştini, temători, care primesc de la Domnul înviat curajul de a trăii credinţa în numele Său ... Şi dacă rămânem în Spiritul acestei sărbători, vom fi o Biserică catolică, fraternă, oameni ospitalieri, trei condiţii în care Spiritul Sfănt lucrează: o Biserică deschisă pentru toţi ce vorbeşte tuturor şi este înţeleasă de toţi; o Biserică frăţească în care să se raporteze la alţii ca fraţi; o Biserică ospitalieră care întâmpină ca oaspeţi în comuniunea care este o vestire a credinţei în Evanghelia de astăzi.
Nicolae Mal

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.