Română | Italiano
AcasăŞtiri202119 Septembrie: Audienţa Generală a Sfântului Părinte Papa Francisc cu parohiile din Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Audienţa Generală a Sfântului Părinte Papa Francisc cu parohiile din Roma

Audienţa Generală a Sfântului Părinte Papa Francisc cu parohiile din Roma

Astăzi 18 septembrie 2021 orele 11:30 a avut loc Audienţa Generală a Sfântului Părinte Papa Francisc cu parohiile din Roma. La această întâlnire au avut cinstea de a participa şi credincioşii români a comunităţii greco-catolice din Roma. Au participat câte doi reprezentanţi din cele două puncte liturgice Roma nord şi San Salvatore alle Coppelle, împreună cu pr. Tudor Gecasan student la Institutul Pontifical Giovanni Paolo II şi pr. Marian Claudiu Bojor, vice capelan al Misiunii pentru păstorirea credincioşilor români din Roma.
Întâlnirea a început cu un program de rugăciune şi de meditaţie a trei cuvinte fundamentale la cea de-a XVI-a Adunare Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor Catolici "Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare şi misiune" ce se va ţine la Roma.
Sinod, a asculta, kerygma (propovăduirea mesajului lui Cristos) nu doar simple cuvinte ci o cale care se întemeiază pe aceşti trei pilaştri de bază a Bisericii. Unitatea în credinţă a apostolilor, ascultarea într-o dialectică asimetrică între ierarhie şi credincioşii bazată pe ascultarea activă dintre cele două părţi având îndrumător cuvântul Evangheliei.
Papa Francisc a început cuvântul său precizând că această cale a Sinodului va fi parcursă într-un dinamism al ascoltării reciproce în care toţi suntem actori principali. Biserica sinodală nu este doar un titlu ci o călătorie care se face împreună deoarece păstorul nu poate să trăiască separat de oile sale. Cel care trăieşte departe de nevoile credincioşilor nu este păstor ci un simplu oficial al unei instituţii a spus papa Francisc.
Vorbind despre conceptul poporul lui Dumnezeu, Sfântul Părinte declară că nu este un privilegiu pe care-l avem ci un dar pe care l-am primit de la Dumnezeu pentru a-l dăruii tuturor. Cei care se consideră poporul lui Dumnezeu trebuie să se întrebe mereu dacă dau şi altora acest dar al lui Dumnezeu. 
Pr. Marian Bojor

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.