Română | Italiano
AcasăŞtiri202212 Decembrie: Sărbătoarea hramului Sf. Nicolae la Comunitatea greco-catolică din Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11684.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11684.jpg

Ştiri

Sărbătoarea hramului Sf. Nicolae la Comunitatea greco-catolică din Padova

Sărbătoarea hramului Sf. Nicolae la Comunitatea greco-catolică din Padova

Comunitatea greco-catolică din Padova, cu hramul Sfântului Ierarh Nicolae, a avut prilejul de a marca această sărbătoare, duminică 11 decembrie 2022.
La liturghia solemnă au participat, pe lângă membri comunităţii şi un număr de credincioşi romano-catolici, însoţiţi de părintele Daniel Fecheta O.F.M. Conv.
Dânsul a subliniat faptul că această sărbătoare a hramului nostru a coincis cu a treia duminica de Advent, numită şi duminica bucurie îşi ce coincidenţă mai frumoasă putea fi decât ca cele două biserici surori sa se găsească împreună în concelebrare. Totodată părintele a evocat personalitatea specială a Sfântului Nicolae care a devenit nu doar unul dintre Sfinţii Bisericii dar şi un model concret pentru noi în manifestarea credinţei şi carităţii necondiţionate. În mijlocul nostru am avut o icoana specială cu moaşte a Sfântului în faţa căreia cei prezenţi au avut oportunitatea de a se reculege.
Părintele paroh, Alexandru Suteu împreună cu ipodiaconul Giuseppe Munarini au mulţumit celor prezenţi pentru prilejul de a concelebra, mai ales pentru că protectorul comunităţii noastre e un sfânt atât de iubit în toată Biserica.
La sfârşit am fost onoraţi şi de salutul responsabilului “Migrantes”din Padova, don Gianromano Gnesotto, care în pofida programului încărcat a reuşit să ne fie alături.
Nu putea să lipsească tradiţionala agapă frăţească care a dat prilejul unei atmosfere destinse, de prietenie si de evocare a amintirilor ce ne leagă de toţi cei care au contribuit într-un fel sau altul la înaintarea pe Cale a comunităţii noastre.
Mulţumim tuturor şi Îi încredinţăm rugăciunilor Sfântului Nicolae.
Laura Raita

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.