Română | Italiano
AcasăŞtiri20119 Mai: PS George Guţiu a trecut la cele veşnice
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

PS George Guţiu a trecut la cele veşnice

PS George Guţiu a trecut la cele veşnice

09.05.2011, Cluj (Catholica) - Hristos a înviat! Cu tristeţe şi durere în suflet, dar şi cu încrederea în mila şi iubirea lui Dumnezeu, Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunţă că în ziua de 8 mai 2011, Duminica a III-a după Paşti, la orele 23.30, Părintele nostru Arhiepiscopul ad personam George GUŢIU, în vârstă de 87 de ani, şi-a încheiat călătoria pământească, îndreptându-se spre împărăţia Tatălui Ceresc. Decesul a survenit la Clinica Medicală I din Cluj-Napoca, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii, consecinţă a mai multor afecţiuni ce l-au marcat în ultima perioadă a vieţii, după ce vreme îndelungată a purtat în trup semnele suferinţelor celor aproape 14 ani de detenţie în închisorile comuniste.
Trupul Înalt Preasfinţitului George, Episcop de Cluj-Gherla între anii 1990-2002, va fi depus în Catedrala episcopală “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, unde toţi cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu şi prinos de rugăciune şi recunoştinţă. Sfânta Liturghie şi slujba Înmormântării vor avea loc joi, 12 mai 2011, la orele 11.00, în Catedrala episcopală “Schimbarea la Faţă”, fiind oficiate de către Preafericitul Lucian MUREŞAN, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, împreună cu un sobor de arhierei şi preoţi.
În aceste zile de doliu, clerul, persoanele consacrate şi credincioşii Bisericii noastre sunt chemaţi să înalţe rugăciuni pentru odihna sufletului Părintelui nostru Arhiereu George, pentru ca el să fie primit în comuniunea slujitorilor la Altarul Ceresc, alături de martirii şi mărturisitorii Bisericii Greco-Catolice. Pilda sa de credinţă şi fidelitate faţă de Biserica Catolică şi urmaşul Sfântului Petru, Sfântul Părinte Papa, ne sunt fiecăruia dintre noi temelie de trăire spirituală şi îndemn pentru slujirea Bisericii cu mai mult zel apostolic. Dumnezeu, Părintele îndurărilor şi Izvorâtorul Vieţii, să îi facă parte cu aleşii Săi în bucuria Învierii lui Hristos.
          
Odihna veşnică dă-i-o lui, Doamne!
+ Florentin CRIHĂLMEANU, Episcop eparhial de Cluj-Gherla

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.