Română | Italiano
AcasăŞtiri201112 Mai: Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, ES Bogdan Tătaru Cazaban ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11626.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11626.jpg

Ştiri

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, ES Bogdan Tătaru Cazaban inaugurează Sărbătoarea Popoarelor la Universitatea Pontificală Saleziană din Roma

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, ES Bogdan Tătaru Cazaban inaugurează Sărbătoarea Popoarelor la Universitatea Pontificală Saleziană din Roma

Excelenţa Sa, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, împreună cu studenţii români de la Universitatea Pontificală Saleziană din Roma au inaugurat luni, 9 mai a.c. tradiţionala Întâlnire a Popoarelor- o incursiune culturală şi tradiţională ce se desfăşoară în fiecare an, în luna mai, la această universitate.
Într-un cadru academic ce organizează an de an acest eveniment ca loc de întâlnire multietnică şi multiculturală a studenţilor veniţi din toate colţurile lumii, ţara noastră - reprezentată de cei 24 de studenţi români - a fost aleasă pentru ediţia din acest an drept ţară gazdă sau invitat special, “un popor ce face tot mai mult parte din realitatea europeană şi mondială” aşa cum a notat pr. prof. dr. Carlo Nanni SDB - rector magnific al Universităţii Saleziane, motivând alegerea României ca invitat special.
Inaugurarea evenimentului a fost făcută de către Excelenţa Sa, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, fiind prezentă şi o reprezentantă Biroului Turismului Românesc de la Roma, precum şi numeroşi studenţi şi profesori ai universităţii şi nu în ultimul rând grupul de studenţi români, ce au făcut ascultat imnul naţional, au scris în culorile emblematice ale stemei numele ţării noastre ROMÂNIA, aducând în scenă un dans popular tradiţional.
“Ne simţim onoraţi de invitaţia de a fi naţiunea invitată a unui astfel de eveniment - ce este prilej al unei cunoaşteri reciproce, celebrare a diversităţii în unitatea familiei umane şi ocazia de a defini noi perspective de comunicare” a spus Excelenţa Sa, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban care a fost încântat de eveniment şi a susţinut realizarea lui.
Un alt moment important al Întâlnirii Popoarelor a fost inaugurarea unei expoziţii de fotografii în memoria vizitei Fericitului Ioan Paul al II-lea în România, încheiată cu exact 12 ani în urmă, în data de 9 mai 1999. Expoziţia se află la parterul Bibliotecii Don Bosco a Universităţii Saleziene şi este deschisă tuturor doritorilor de a o vizita. În cuvântul de inaugurare, acelaşi Bogdan-Tătaru Cazaban a subliniat importanţa acestui “mare eveniment al istoriei noastre recente” pentru o ţară pentru care Papa Ioan Paul al II-lea a avut o afinitate specială şi a văzut-o drept punct de comuniune între Occident şi Orient. La inaugurare, printre profesori salezieni şi studenţi au fost prezeţi şi un grup de profesori din Germania, precum pr. prof. dr. Gianfranco Coffele SDB - vicerector al Universităţii Saleziene împreună cu responsabili Bibliotecii.
Această expoziţie fotografică a fost prezentă şi la Academia României din Roma în urmă cu o lună, fiind organizată de către Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, cu ocazia Beatificării Papei Ioan Paul al II-lea şi la care au fost prezenţi Eminenţa Sa, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Domnul Teodor Baconschi, Ministru de Externe al României, precum şi alte personalităţi bisericeşti şi de cultură române şi italiene.
Cu aceeşi ocazie, până la sărbătoarea dedicată Mariei Ajutătoare din 24 mai, reprezentativă pentru Universitatea Saleziană, frumuseţea şi ospitalitatea “Grădinii Maicii Domnului” se face văzută şi prin fotografii-bannere cu locuri turistice ce decorează în această perioadă cadrul academic salezian cu bucăţi din patrimoniul său natural, cultural şi spiritual.
În săptămâna ce urmează este progamată o conferinţă susţinută de către Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, iar Întâlnirea Popoarelor se va încheia cu un al moment de dans şi voie bună al studenţilor români.
Să învăţăm a privi lumea cu ochi obişnuiţi să vadă ceea ce ne aduce împreună şi ceea ce ne diferenţiază în cadrul aceleaşi ţări, în cadrul european şi mondial: înrădăcinarea în Cristos!
          
Mihaela CABA, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicaţiilor, Universitatea Pontificală Saleziană

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.