Română | Italiano
AcasăŞtiri201126 Mai: Festivalul biblic la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11642.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11642.jpg

Ştiri

Festivalul biblic la Vicenza

Festivalul biblic la Vicenza

Pentru a împleti un dialog cu publicul vor fi invitaţi scriitori şi artişti, filosofi şi sociologi şi sindicalişti. Mesajul Bibliei - piatră de temelie şi ascuns de cultura noastră - invită la reflecţie fiecare persoană şi pune în discuţie fiecare domeniu al cunoştinţei. Pentru a-l dovedi putem să menţionăm succesul pe care l-a avut Festivalul în ediţiile anteriore: anul trecut au participat mai mult de treizeci de mii de persoane la peste o sută de evenimente programate în zilele centrale ale evenimentului.
Din generaţie în generaţie este tema, îndrăzneaţă şi complex, a acestei noi ediţii. Chiar şi astăzi cuvintele profetului Ioel: "Povestiţi copiilor voştri şi copiii voştri copiilor lor şi copiilor lor până la generaţia următoare" , pot să răsune puternic în Ţara noastră, puternic pecetluită din cauza crizei natalităţii şi a instituţiilor de învăţământ: În Biblie, educaţia nu se limitează la un transvazare de informaţii.
A educa înseamnă a povesti a spune despre sine, a transmite urmaşilor o experienţă făcută din carne şi din sânge, care se trăieşte pe pielea proprie şi care este încredinţată mutabilităţii continue fiecărei experienţe istorice, într-o societate în care cultura, informaţia şi informatizarea uneori dau impresia că iau căi diferite, în loc să se unească. Scripturile trimit la un model de educaţie bazat mai întâi pe dialogul între oameni. Şi pe dimensiunea afectivă, mai intimă: acela care este în sânul familiei, primul nucleu care nu poate să fie înlocuit care are drept ţintă formarea individuală, socială şi civilă a fiecărui om.
Nota pastorală a Conferinţei Episcopale Italiene a subliniat că „în transmiterea propriului patrimoniu spiritual şi cultural fiecare generaţie concurează printr-o sarcină de importanţă extraordinară şi de delicateţe, care este un adevărat exerciţiu de speranţă” (Regeneraţi pentru o speranţă vie nr. 12). Nu putem educa dacă nu avem nădejde, însă fără educaţie nu există nici un viitor: o avertizare clară care arată că educaţia este o urgenţă fiindcă un poate să fie antepusă nici unei altei probleme, pe cât de urgentă poată să apară aceasta din urmă.
Şi acest an organizatorii Festivalului - Dieceza de Vicenza şi Societatea „ San Paolo” – vor adopta o multiplicitate de spaţii şi de limbaje cu ţelul de întra în sânul temei alese. Acesta este exemplul oferit de Biblie: o Carte scrisă de către un mănunchi de oameni în diferite perioade şi locuri, încredinţat genurilor literare diferite, în limbi diverse. O Carte mai modernă decât orice roman postmodern. O Carte unică, Cartea umanităţii pentru toate timpurile, pentru a asculta Eternul.
http://www.festivalbiblico.it/

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.