Română | Italiano
AcasăŞtiri20116 Iunie: Pelerinajul comunităţilor de emigranţi din dieceza de Padova la Bazilica ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11639.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11639.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţilor de emigranţi din dieceza de Padova la Bazilica Sfântului Anton

Duminică 5 iunie, orele 12.15, la Bazilica Sfântului Anton a avut loc pelerinajul comunităţilor de emigranţi din dieceza de Padova. Sfânta Liturghie a început cu o procesiune, pornind din sacristie, şi traversând bazilica de la intrare până la altar. La această procesiune au luat parte preoţii şi consilierii pastorali ale diferitelor comunităţi de emigranţi. Delegatul diecezan Migrantes don Elia Ferro fiind prim-celebrantul Sfintei Liturghii a adresat credincioşilor prezenţi cuvinte despre bogăţia Bisericii Catolice privind diversele culturi ale comunităţilor catolice prezente în dieceza de Padova, comunităţi care alcătuiesc corpul unei singure Biserici. Părintele Elia Ferro spunea că Biserica locală din Padova este a tuturor indiferent de naţionalitate. Rectorul Bazilicii, părintele Enzo Poiana a adresat un salut comunităţilor prezente, un adevărat prieten al pelerinilor. Părintele Benjamin Okon responsabilul comunităţii anglo-africane, a tuturor africanilor catolici de limbă engleză, a ţinut omelia, vorbind despre importanţa sărbătorii Înălţării Domnului, pentru faptul că Mântuitorul şi-a terminat misiunea pământească, care a început odată cu Întruparea. Bucuria acestei sărbători este de fapt aprecierea noastră a tuturor a marelui mister de a-l avea prezent pe Mântuitorul în Sfânta taină a Euharistiei, prezenţă reală a lui Iisus Hristos.
Au participat: anglo-africanii, franco-africanii, indienii, srilankezii, chinezii, filipinezii, sudamericanii, românii catolici de rit bizantin şi latin, polonezii şi ucrainienii. Fiecare comunitate a participat la liturghie cu un cântec, cu o rugăciune la rugăciunea credincioşilor sau citind o lectură. Africanii au reuşit să transmită acel spirit de bucurie şi de vivacitate prin ritmul muzicii africane şi în acordurile tobelor în cadrul Sfintei Liturghii.
Liturghia s-a sfârşit cu binecuvântarea cu Sfintele Relicve ale Sfântului Anton, binecuvântare dată din balconul Capelei Arhiconfraternităţii. Credincioşii au fost emoţionaţi de această liturghie a diverselor naţiuni care îşi găsesc un numitor comun în Casa Domnului. Lumea s-a mai oprit pentru a asculta acordurile tobelor africane în ritmul muzicii care îî înfrăţeşte pe toţi.
Pr. Aetius Pop

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.