Română | Italiano
AcasăŞtiri201112 Iunie: Preasfinţia Sa Vasile Bizău, noul Episcop Eparhial de Maramureş
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11573.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11573.jpg

Ştiri

Preasfinţia Sa Vasile Bizău, noul Episcop Eparhial de Maramureş

Preasfinţia Sa Vasile Bizău, noul Episcop Eparhial de Maramureş

În perioada 8-10 iunie 2011 s-au desfăşurat la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major, lucrările sesiunii ordinare de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.
Considerând vacanţa Scaunului Eparhial al Maramureşului, ca urmare a procesului electoral desfăşurat canonic, după ce a primit consensul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, conform can. 85 § 2, 20 al Codului Canoanelor Bisericilor Orientale,
Preafericirea Sa Lucian Mureşan, în calitate de Arhiepiscop Major, a transferat pe Preasfinţitul Episcop Vasile, în prezent episcop titular de Appiaria şi episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, la sediul eparhial de Maramureş.
Preasfinţitul Vasile Bizău s-a născut la 14 octombrie 1969 în Dragomireşti, judeţul Maramureş. S-a pregătit la preoţie în Seminarul din Baia Mare şi apoi la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma.
A fost hirotonit preot la 31 august 1997.
A desfăşurat activităţi pastorale în diferite parohii. Din anul 1999 este profesor de Teologie la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare.
La 20 iunie 2007 este ales de către Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, ca episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind mai apoi proclamat de Sfântul Părinte Papa Benedict XVI la 27 octombrie 2007 ca episcop titular de Appiaria.
A fost hirotonit episcop la 16 decembrie 2007 în catedrala Arhiepiscopală din Blaj.
În calitate de Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a coordonat activităţile acesteia şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Comisiei Sinodale Sociale. A desfăşurat de asemenea o bogată activitate pastorală în Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş.
Întronizarea ca Episcop eparhial de Maramureş este programată pentru data de 23 iulie a.c. la Baia Mare.
Ne unim în rugăciune de mulţumire cu toţi credincioşii Eparhiei Maramureşului, şi invocând, la praznicul Sărbătorii Rusaliilor, plinătate de haruri peste noul Eparh, îi dorim îndelungată şi binecuvântată păstorire.
Întru mulţi ani, Preasfinţite Părinte!
Notar al Sinodului Episcopilor, Pr. William A. Bleiziffer
Ştire preluată de pe: www.bru.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.