Română | Italiano
AcasăŞtiri201130 Iunie: Sărbătoare în comunităţile româneşti din Bolzano şi Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918 » Titlu: 11031.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918

Titlu: 11031.jpg

Ştiri

Sărbătoare în comunităţile româneşti din Bolzano şi Vicenza

Duminică 3 iulie 2011, comunităţile româneşti din Bolzano (BZ) şi Vicenza (VI) vor organiza „ieşirea” anuală de dinainte de vacanţe. Ambele comunităţi îşi vor începe ziua cu celebrarea Dumnezeieştii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, începând cu orele 10.00 cea din Bolzano şi cu orele 10.30 (în aer liber) cea de la Vicenza, urmată de servirea prânzului cu bucate specifice bucătăriei româneşti.
În Parohia din Vicenza, anul acesta prânzul va fi pregătit de către o echipă de bucătari din România, ajutaţi de tinerii din parohie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de către cantorii comunităţii, alăturaţi de câţiva dintre foştii seminarişti ai Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea. La eveniment va participa şi un ansamblu de cântăreţi de muzică populară din România care, sperăm, îi va încânta pe cei prezenţi la această întâlnire.
Parohia din Bolzano, în schimb, îşi serbează (cu întârziere, datorită faptului că majoritatea credincioşilor în ziua de 29 iunie, când cade sărbătoarea, lucrează) şi hramul Bisericii, dedicată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Evenimentul va fi serbat cu „mici” aduşi din România special pentru această sărbătoare.
Mulţumim anticipat tuturor persoanelor care vor participa şi mai ales interveni pentru buna desfăşurare a evenimentului.
Pr. Marius Vişovan - Pr. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.