Română | Italiano
AcasăŞtiri20114 Iulie: "Ieşirea" de dinainte de vacanţele estive în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11624.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11624.jpg

Ştiri

"Ieşirea" de dinainte de vacanţele estive în Parohia din Vicenza

"Ieşirea" de dinainte de vacanţele estive în Parohia din Vicenza

A avut loc duminică 3 iulie 2011, „ieşirea” de dinainte de vacanţe în Parohia românească unită din Vicenza. Evenimentul, serbat fiecare an în preajma concediilor estive, reprezintă încoronarea activităţilor pastorale din anul în curs.
Sărbătoarea s-a deschis cu celebrarea Dumnezeieştii Liturghii, urmată de celebrul prânz, organizat de Consiliul Pastoral al Parohiei, în special de către domnul Ionel Timiş.
Dat fiind faptul că în Parohie s-au desfăşurat simultan două liturghii, una în rit bizantin (în limba română) şi cealaltă în cel latin (în limba italiană), credincioşii s-au împărţit în participarea la ceremonii şi mulţi, chiar dacă de tradiţie bizantină, au participat şi la slujba „latină”.
Festivitatea a căpătat o amploare deosebită şi datorită faptului că la eveniment a fost prezent şi un grup de copii din Parohia Curtuiuşeni (România), în frunte cu Pr. Cervid Alexandru, în întoarcere dintr-o tabără de vară în parohia din Buccinasco (MI).
De pregătirea evenimentului s-a ocupat, în afara Consiliului Pastoral, şi un grup de bucătari specialişti în preparate culinare româneşti, format în special din domnii Florin Suiu şi Anton Borz, ajutaţi de doamna Daniela Borz.
Pentru enoriaşii români, pentru familii, dar şi pentru doamnele care lucrează în Vicenza ca „asistente la persoană”, a reprezentat un moment de delectare şi de relaxare, dată fiind munca stresantă pe care multe din aceste persoane o fac.
Aducem mulţumire Parohiei „Sant’Agostino” pentru ospitalitate, bucătarilor, domnişoarelor care au servit la masă, precum şi tuturor participanţilor la acest „moment împreună”.
Consiliul Pastoral, Parohia Vicenza

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.