Română | Italiano
AcasăŞtiri20115 Iulie: Un grup de copii din Parohia Curtuiuşeni (România) în campus estiv la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11689.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11689.jpg

Ştiri

Un grup de copii din Parohia Curtuiuşeni (România) în campus estiv la Buccinasco (MI)

Un grup de copii din Parohia Curtuiuşeni (România) în campus estiv la Buccinasco (MI)

La invitaţia părintelui Silvano Bonfatti, paroh la Buccinasco (MI), în perioada 24 iunie - 4 iulie 2011, un grup de copii din parohia Curtuiuşeni, însoţiţi de Pr. Cervid Alexandru, a avut posibilitatea să petreacă o săptămână în Italia.
Tinerii, cu scopul deprinderii limbii italiene, au fost cazaţi la familii de italieni, care i-au primit cu mare satisfacţie.
Programul zilnic al copiilor a fost foarte variat. În fiecare zi, după celebrarea Sfintei Liturghii, au urmat activităţi împreună cu tinerii italieni în Oratoriul parohiei dar şi momente de relaxare.
Nu au lipsit vizitele oraşelor mai importante din zonă cum ar fi Milano, Pavia, Verona, etc., dar şi a Acquapark-ului din Novara.
La întoarcerea în ţară grupul s-a oprit în Parohia românească din Vicenza (VI) unde a fost primit de către credincioşii românii din oraş reuniţi, - aşa cum am auzit de la dânşii - în fiecare an, înainte de plecarea în concediile estive.
Un alt popas de neuitat a fost cel de la Veneţia, unde participanţii au putut da o scurtă privire asupra oraşului.
La sfârşitul programelor, s-a convenit ca schimbul de experienţă din acest an să aibă caracter de continuitate, stabilindu-se ca anul următor să fie rândul parohiei din România să-i întâmpine pe italieni.
Săptămâna petrecută în Italia a fost, cu siguranţă, una de neuitat pentru toţi participanţii. Mulţumim pe această cale tuturor persoanelor care ne-au primit, în special pr. Silvano, care a dovedit o fraternitate deosebită.
Margareta Cervid

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.