Română | Italiano
AcasăŞtiri201128 August: Comunitatea românească din Vicenza participă la slujba celebrată de ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11616.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11616.jpg

Ştiri

Comunitatea românească din Vicenza participă la slujba celebrată de episcopul de Vicenza, Mons. Beniamino Pizziol

Comunitatea românească din Vicenza participă la slujba celebrată de episcopul de Vicenza, Mons. Beniamino Pizziol

Duminică 28 august 2010, de sărbătoarea Sfântului Augustin, comunitatea română din Vicenza a participat la slujba celebrată în onoarea acestui sfânt în abaţia cu acelaşi nume din Vicenza, de către noul episcop de Vicenza, Mons. Beniamino Pizziol.
Liturghia a început cu primirea înaltului prelat de către preoţii colaboratori ai parohiei, Mons. Antonio Marangoni, director a Oficiului diecezan al arhivelor, pr. Donato Matabisi, student doctorand la Roma, pr. Raimondo Salanschi, responsabilul comunităţii româneşti din Vicenza şi Mons. Renato Dovigo, administratorul parohiei şi director al Oficiului diecezan pentru „susţinerea clerului”.
În cuvântarea premergătoare slujbei, Mons. Antonio Marangoni a amintit legăturile pe care această parohie le are cu Veneţia - oraşul de provenienţă al Preasfinţitului Pizziol - scoţând în relief personalitatea lui Gabriele Condulmer, devenit papă cu numele de Eugen al IV-lea, care câţiva ani (din 1401 până în 1407) a ocupat funcţia de prior al abaţiei, şi al lui Lorenzo Giustiniani (1381-1456), devenit primul patriarh de Veneţia.
În predica sa, Excelenţa Sa Mons. Beniamino Pizziol, a aprofundat temele propuse de lecturile zilei, evidenţiind tema "chemării" şi cea a "renunţării" la cele lumeşti pentru a câştiga ceea ce este mult mai preţios, anume Împărăţia cerurilor. De asemenea, păstorul diecezei, dat fiind faptul că în această zi se sărbătoresc în parohie şi aniversările de căsătorie, a subliniat şi rolul familiilor în pregătirea noilor candidaţi la preoţie. La sfârşit, a dat câteva indicaţii referitoare la viitorul parohiei şi al preoţilor care o slujesc.
După Sfânta Liturghie perechile care au celebrat aniversările de căsătorie au avut posibilitatea de a se întâlni personal cu episcopul care le-a oferit un buchet de flori tuturor sărbătoriţilor.
Festivitatea s-a încheiat cu celebrul prânz oferit de parohia organizatoare tuturor în cortul special amenajat pentru acest scop.
Pr. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.