Română | Italiano
AcasăŞtiri201117 Septembrie: Hramul Parohiei româneşti “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11549.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11549.jpg

Ştiri

Hramul Parohiei româneşti “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia

Hramul Parohiei româneşti “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia

Pentru parohia din Ostiglia 10 şi 11 septembrie 2011 au fost zile de bucurie şi mare sărbătoare.
Sâmbătă, 10 septembrie 2011, Părintele Claudiu Lucian Pop (Rectorul Colegiului Pio Romeno şi responsabilul naţional al Comunităţilor Greco-Catolice din Italia) a făcut prima sa vizită pastorală în cadrul căreia a avut loc întâlnirea cu Mons. Roberto Busti Episcopul de Mantova.
Cu această ocazie Părintele Claudiu a mulţumit Mons. Roberto pentru primirea călduroasă la reşedinţa Episcopală şi de grija părintească pe care o are faţă de Comunitatea Greco-Catolică din Episcopia de Mantova.
Tot în aceeaşi zi, la orele 20.30, în Biserica Parohială din Ostiglia, comunitatea română s-a adunat la rugăciunea Sfântului Maslu la care au participat: Părintele Claudiu Pop din Roma, Părintele Radu Cefan din Verona, Părintele Viorel Fleştea din Crema şi Parohul comunităţii din Ostiglia, Părintele Andrei Mesesan.
Duminică, 11 septembrie 2011, la ora 11.30, s-a săvârşit Sfânta Liturghie a Hramului alături de preoţii invitaţi. S-a alăturat teologul lect. Coroian Aron din Bologna care a animat Sfânta Liturghie prin rostirea ecteniilor.
În predica sa Părintele Claudiu a vorbit credincioşilor despre însemnătatea cinstirii Maicii Domnului şi a sărbătorilor pe care biserica le prăznuieşte în timpul anului liturgic.
Sfânta Liturghie a fost un moment de rugăciune, de întâlnire personală şi comunitară cu Isus Hristos care se jertfeşte pe masa Sfântului Altar sfinţind darurile şi pe toţi cei prezenţi.
Din partea Episcopiei de Mantova a fost prezent Vicarul Foraneu Don Renato Zenesini care a salutat comunitatea română prezentă şi pe responsabilul naţional asigurându-ne de sprijinul şi colaborarea lor.
La sfârşitul Sfintei Liturghii comunitatea a oferit tuturor celor prezenţi prânzul tradiţional în curtea bisericii unde cu toţii au avut ocazia să se cunoască mai bine şi să se bucure de această ocazie deosebită.
Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol oferit celor prezenţi de Formaţia PROFESIONAL care a adus bucurie şi voie bună tuturor prin cântecul şi portul tradiţional românesc.
          
SOLIŞTI VOCALI:
Nicu Ardeleanu, Mirela Mărcuţ şi Radu Sălăjanu din partea Sălajului;
Adi de la Oradea din Bihor;
Mihai Cimbală din Galaţi;
          
Aducem mulţumirile noastre Maicii Domnului pentru purtarea sa de grijă!
Mulţumim bunilor noştri credincioşi care s-au nevoit pentru organizarea acestei sărbători!
Mulţumim Părinţilor împreună slujitori, mulţumim parohiei italiene din Ostiglia şi Primăriei pentru sprijinul acordat!
          
Pentru a urmări secvenţe de la sărbătoare apăsaţi: http://www.youtube.com/watch?v=NCqw_pmP6yY
Pr. Andrei Meseşan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.