Română | Italiano
AcasăŞtiri201128 Septembrie: Binecuvântarea la începutul Anului pastoral 20011/2012 şi Sfânta Liturghie ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11555.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11555.jpg

Ştiri

Binecuvântarea la începutul Anului pastoral 20011/2012 şi Sfânta Liturghie de mulţumire pentru anul încheiat 2010/2011

Binecuvântarea la începutul Anului pastoral 20011/2012 şi Sfânta Liturghie de mulţumire pentru anul încheiat 2010/2011

Tema pe care Arhiepiscopul de Udine P.S. Andrea Bruno Mazzacato a prezentat-o credincioşilor sâmbăta trecută a fost “Educare în spiritul bun al Evengheliei” precizând că “Provocarea educativă este mai importantă decât criza economică”.          
Comunitatea parohială românească Învierea Domnului pe lângă Biserica San Cristoforo din Udine continuă temă de anul trecut: “Credinţă şi demnitate: 4+3+7; 14 cuvinte pentru viaţa duhovnicească”.           
În toamna aceasta sperăm să putem intra în biserică, care de aproape patru ani se află în renovare. Credincioşii au continuat să participe la sfintele slujbe în capela alăturată, aprofundând, împreună cu parohul, dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gruă de Aur şi tema anului: cele trei virtuţi teologale, cele patru virtuţi morale sau cardinale şi cele şapte daruri ale Spiritului Sfânt. Pentru credincioşii români este foarte important să rămână ancoraţi în Sfânta Tradiţie a Bisericii dar şi să descopere o relaţie personală cu Dumnezeu, frumuseţea slujirii liturgice duminicale cu o stare sufletească de mulţumire, de dăruire de sine pentru viaţă cea nouă în Hristos. În urma fugii după o îmbunătăţire a condiţiilor materiale de trai în aceşti douăzeci de ani, riscăm să ne pierdem orientarea, să distrugem raportul cu persoanele pe care le iubim, relaţiile familiale etc. Este necesară dobândirea unei vieţi spirituale simple, ordonate, constante şi pline de bucurie. Dacă martirii noştri recenţi din parioada comunismului înfruntau moartea cu bucurie, cred că este mult mai uşor pentru noi să traim cu bucurie în cadrul libertăţii de care dispunem. De aceea mărturia lor ne dă un sens de mângâiere, ne ajută să cunoştem şi să medităm la acele valori care nu pier şi pe care rugina nu le dustruge.
           Acestea sunt câteva din motivele pentru care anul acesta pastoral 2011/2012 ne vom aminti cu evlavie şi recunoştinţă de martirii Bisericii noastre: episcopi, preoţi şi mireni care au ştiut să-şi trăiască credinţa cu o fidelitate uimitoare şi cu mare mare demnitate.
          Credinţa şi demnitatea sunt două cuvinte care se completează şi ne ajută să găsim buna orientare în viaţă, indiferent de locul în care trăim.
Pr. Ioan Mărginean Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.