Română | Italiano
AcasăŞtiri201120 Octombrie: Întâlnire Migrantes în Dieceza de Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona » Titlu: 11651.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona

Titlu: 11651.jpg

Ştiri

Întâlnire Migrantes în Dieceza de Padova

Întâlnire Migrantes în Dieceza de Padova

Pe data de 20 octombrie 2011, la sediul Episcopiei de Padova, a avut loc întâlnirea episcopul locului E.S. Antonio Mattiazzo, cu preoţii şi călugăriţele care se ocupă de pastoraţia imigranţilor pe teritoriul diecezei. Au fost prezenţi reprezentanţi ai comunităţilor africană anglofonă, africană francofonă, filipineză, poloneză, românească de rit bizantin şi respectiv de rit latin, ucrainiană, precum şi ai celei din Sri Lanka. Întâlnirea a debutat la orele 9.30, sub coordonarea pr. Elia Ferro, responsabil diecezan a Migrantes şi a pr. Benoît Adou N’Da, reprezentant al comunităţilor etnice în consiliul diecezan, punctându-se câteva teme de reflecţie pentru întâlnirea cu Episcopul, precum şi date pentru întâlnirile din lunile succesive, pentru exerciţiile spirituale lunare şi alte întâlniri semnificative.
La ora 11, Episcopul Mattiazzo a venit în mijlocul reprezentanţilor Migrantes, amintind faptul că Dieceza Padovei trăieşte ca un imperativ nevoia de a primi grupurile de imigranţi ca parte a propriei comunităţi ecleziale. „În Biserica noastră, a afirmat Arhiepiscopul, străinii nu trebuie să se simtă străini, iar pastoraţia noastră trebuie să-i ajute pe aceştia să nu se simtă pierduţi în lumea occidentală şi, mai mult, trebuie să-i ajute să-şi exprime credinţa conform propriei culturi, limbi şi a propriului rit”. În acest sens, Excelenţa Sa le-a mulţumit tuturor operatorilor pastorali prezenţi pentru toată munca pe care o desfăşoară deja, îndemnându-i, pe de-o parte, să se simtă cu adevărat misionari, iar pe de-o altă parte să nu delase nici formarea personală –teologică şi spirituală- profitând de multiplele posibilităţi pe care Padova le pune la dispoziţie.
După ce fiecare dintre reprezentanţii comunităţilor prezente au punctat aspecte din iniţiativele comunitare avute în ultimul an, precum şi proiecte de viitor sau probleme existente, Arhiepiscopul Mattiazzo a încurajat toate iniţiativele, amintind că, tocmai în virtutea unor condiţii modeste, Domnul a fondat o Biserică adesea săracă în mijloace, însă în sânul căreia a trimis marea bogăţie a prezenţei Spiritului Sfânt.
Pr. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.