Română | Italiano
AcasăŞtiri201131 Octombrie: Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopopiatul de Triveneto ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11607.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11607.jpg

Ştiri

Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopopiatul de Triveneto la Vicenţa

Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopopiatul de Triveneto la Vicenţa

Întâlnirile semestrale ale preoţilor din Protopiatul Greco-Catolic care păstoresc Comunităţile parohiale din Triveneto, Italia sunt tot mai importante şi concrete.
În cadrul acestor întâlniri comuniunea fraternă se transpune în viaţă iar împărtăşirea experienţelor, a problemelor şi a reuşitelor se realizează din ce în ce mai bine.
Iată că în această toamnă preoţii greco-catolici din Protopopiatul de Triveneto s-au reunit la Vicenţa, sâmbătă 29 octombrie, în frumoasa şi bine închegata Parohie românească din localitate, pentru o scurtă pregătire teologică, pentru aducerea la zi şi pentru a trăi momente de rugăciune împreună.
Preoţii au avut bucuria de a fi însoţiţi în rugăciune de către Episcopul locului, mons. Beniamino Piziol şi să asculte o prelegere teologică asupra dialogului interreligios ţinută de binecunoscutul prof. mons. Giuseppe Dal Ferro.
A urmat la ora prânzului o masă solemnă cu multă grijă şi pricepere pregătită de către câţiva membri ai Comunităţii parohiale româneşti din Vicenţa împreună cu parohul acesteia pr. Raimondo. La masă au fost invitaţi şi alţi preoţi din Dieceza de Vicenţa, prieteni şi simpatizanţi care au avut ocazia să cunoască îndeaproape cum trăiesc Comunităţile parohiale româneşti în Triveneto, prezenţa lor în această Regiune de Nord Est a Italiei şi activităţile pe care le desfăşoară pentru creşterea spirituală şi umană şi pentru a dobândi o viaţă mai bună.
Pr. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.