Română | Italiano
AcasăŞtiri201121 Noiembrie: Pelerinajul parohiei din Mestre la Bazilica Sfântul Anton de Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11560.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11560.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei din Mestre la Bazilica Sfântul Anton de Padova

Pelerinajul parohiei din Mestre la Bazilica Sfântul Anton de Padova

Parohia Română Greco-Catolică „San Rocco” din Mestre, în după amiaza zilei de duminică 20 noiembrie a încheiat postul Sf. Anton de Padova, început în prima marţi după Înălţarea Sf. Cruci cu un pelerinaj la Bazilica Sfântului din Padova. Începând cu ora 17.00 am celebrat, împreună cu comunitatea fraţilor minori conventuali din Padova, Sf. Liturghie în ritul latin, după care ne-am îndreptat spre capela unde se află corpul sfântului, făcând împreună rugăciunile de mulţumire şi de încheiere a postului.
Chiar dacă mulţi dintre credincioşii noştri muncesc din greu şi fac mari sacrificii, nu au uitat că postul este un aspect important din viaţa creştinului, şi mai ales devoţiunea faţă Sf. Anton, care este foarte iubit şi totodată creştinul îl simte foarte aproape de sufletul şi de problemele lui. Acest lucru s-a putut vedea prin numărul atât de mare de creştini români greco-catolici prezenţi în Bazilica din Padova, şi s-a putut citi pe feţele lor profunda mulţumire şi recunoştinţă că au putut trăi aceste momente de rugăciune şi de trăire sfletească.
După rugăciunea făcută în faţa capelei cu trupul sfântului, fiecare dintre noi cei prezenţi, am trecut în linişte şi meditaţie personală, atingând locul unde se găsesc moaştele sfântul Anton, care primea de la fiecare rugăciunea şi cererea lui, să o ducă la Mântuitorul nostru Isus Cristos.
Ultimul act al pelerinajului s-a consumat trecând prin capela relicvelor, unde sunt conservate pe lângă alte obiecte religioase de mare valoare spirituală şi istorică, mandibula şi limba intacte ale sfântului Anton.
Am convingerea că acest post al Sf. Anton din acest an, pentru Parohia română greco-catolica din Mestre, a adus şi va aduce roadele sperate de cei care s-au străduit şi au fost fideli acestei iniţiative, atât de înălţătoare din punct de vedere spiritual şi sufletesc.
P. Vasile Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.