Română | Italiano
AcasăŞtiri201124 Noiembrie: Vizită la Loppiano
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11563.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11563.jpg

Ştiri

Vizită la Loppiano

Vizită la Loppiano

Pr. Marinel Mureşan, paroh în Bologna, a făcut la sfârşitul săptămânii trecute o vizită scurtă, dar intensă, în Loppiano (Incisa – Firenze), oraşul fraternităţii. Cu acest prilej, el s-a întâlnit cu pr. Valer Sician, preot greco-catolic român din Dieceza de Maramureş, care se află pentru un an de zile la Loppiano împreună cu familia lui, pentru a aprofunda spiritualitatea Mişcării Focolare, fondată de Chiara Lubich. În această vizită, pr. Marinel a fost însoţit de pr. Mihai David, paroh în Forli şi Cesena.
Vizita a început cu o cină la Şcoala Sacerdotală, unde au făcut cunoştinţă cu ceilalţi preoţi şi seminarişti, care urmează cursurile şcolii pentru preoţi, împreună cu pr. Valer. A doua zi, dimineaţa, au avut loc două întâlniri: una, coordonată de unul dintre preoţii formatori ai şcolii sacerdotale, care le-a prezentat, în linii generale, diferite aspecte ale Mişcării Focolare. El a vorbit despre fondatoarea Mişcării şi despre începuturile oraşului iubirii şi păcii. A doua întâlnire a fost cu două familii de la Şcoala Loreto, şcoala pentru familii, pe care pr. Valer o frecventează.
Familia spaniolă din Insulele Canare, care are cinci copii, a povestit cum au lăsat totul pentru a trăi un an de zile aici, aşa cum cel din Evanghelie – cel care găseşte perla preţioasă – vinde tot ce are şi cumpără acel pământ în care se găseşte perla. Perla este de fapt bucuria pe care o simţim aici, unde învaţăm cum să fim cu toţii o familie, o familie mare, unită, trăind într-o iubire reciprocă, zi de zi, care depăşeşte toate obstacolele prin încredinţarea totală în Iubirea şi Providenţa lui Dumnezeu.
Familia din Vietnam, care are doi copii, a întărit şi ea, că această încredinţare în mâinile lui Dumnezeu face minuni.
Punctul culminant al întâlnirii a fost celebrarea Sfintei Liturghii în Sanctuarul marian "Theotokos", după care a urmat o agapă frăţească, prilej deosebit ca cei trei preoţi să se cunoască mai bine şi să-şi împărtăşească bucuria deosebită şi pacea sufletească ce se simte trăind în acest oraş dedicat poruncii lui Isus: “Să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit şi eu pe voi”. (In. 15,12)
Invităm pe toţi preoţii români greco-catolici din Italia, împreună cu comunităţile lor, la Loppiano, pentru exerciţii spirituale şi pentru a face un schimb de experienţă cu aceste familii din întreaga lume, care trăiesc după Cuvântul Vieţii. Acesta este un text din Biblie care se aplică în viaţa noastră de zi cu zi. El se schimbă în fiecare lună şi prin intermediul e-mailului se poate trimite în fiecare lună tuturor celor care doresc. Pentru a cunoaşte o parte din activitatea noastră de aici, vă invităm să intraţi pe site-ul oraşului: www.loppiano.it, precum şi pe cel al Mişcării focolare: www.focolare.org/it.
P. Valer Sician

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.