Română | Italiano
AcasăŞtiri201021 Ianuarie: Ajutor pentru Haiti
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Sărbătoarea Crăciunului şi al Noului An în Parohia Vicenza » Titlu: 10256.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Sărbătoarea Crăciunului şi al Noului An în Parohia Vicenza

Titlu: 10256.jpg

Ştiri

Ajutor pentru Haiti

Ajutor pentru Haiti

Iubiţi credincioşi,
În ziua de 12 ianuarie 2010 un cutremur devastator a lovit oraşul Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Se estimează că aproximativ 75.000 de persoane au murit. Sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti, care au fost de asemenea grav afectate, nu mai fac faţă situaţiei şi mii de persoane rănite nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază.
Caritas Haiti, deşi birourile i-au fost distruse complet iar directorul organizaţiei, arhiepiscopul Joseph Serge Miot, a murit în urma cutremurului, a început imediat să sprijine populaţia. Între timp au sosit şi primele echipe de specialişti din partea diferitelor organizaţii Caritas din Europa şi America. Ei au adus echipamente medicale şi aparatură pentru pregătirea apei potabile, dar şi corturi speciale care vor fi folosite ca adăposturi temporare.
În semn de solidaritate cu oamenii afectaţi de cutremur Conferinţa Episcopilor Catolici din România propune Confederaţiei Caritas România organizarea unei colecte în bisericile din România la data de 31 ianuarie 2010 pentru a contribui la programele de ajutorare şi reabilitare derulate prin reţeaua Caritas Internationalis.
Colecta specială (tasul) din data de 31 ianuarie 2010 va fi predată, de fiecare parohie, la „Caritas Eparhial Oradea” până cel târziu pe 16 februarie.
Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, BANCA TRANSILVANIA ORADEA, cu specificaţia pentru “Colecta Haiti”.
Rugăm pe toţi credincioşi să se alăture acestei acţiuni în spiritul solidarităţii creştine propovăduite de Evanghelie. Domnul să vă răsplătească pentru binele făcut iar Maria, Maica Sfântă să vă ocrotească.
+ Virgil Bercea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.