Română | Italiano
AcasăŞtiri20117 Decembrie: Cateheze la Padova în Postul Crăciunului 2011
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11618.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11618.jpg

Ştiri

Cateheze la Padova în Postul Crăciunului 2011

Cateheze la Padova în Postul Crăciunului 2011

Plini de curiozitate şi totodată de bucurie, cu multă atenţie, credincioşii comunităţii greco-catolice din Padova sorbim binecuvântarea pe care bunul Dumnezeu o revarsă neîncetat prin minunaţii preoţi ai noştri, care ni se pun întru totul la dispoziţie. Urmând un obicei început anul trecut, sărbătoarea Crăciunului este pregătită printr-o serie de cateheze care au loc în fiecare duminică după Sf. Liturghie. Metodologia folosită nu este doar aceea a prelegerilor, întrucât sunt folosite mijloace tehnice pentru a viziona proiecţii de filme, reportaje şi diapozitive; astfel, Vestea cea buna prinde mai bine viaţă în noi.
“Ce este Crăciunul?” a fost întrebarea pe care Pr. Cristian Sabău ne-a adresat-o în prima sa cateheză, duminică 20 noiembrie 2011. Pornind de la proiecţia unui reportaj, pr. Cristian a marcat nu doar diferenţa dintre Crăciun şi celelalte sărbători, ci şi câteva puncte caracteristice ale creştinismului, ca religie structurată în jurul persoanei lui Cristos.
Duminica următoare, 27 noiembrie, parcursul a continuat axându-se pe prezentarea laturii profetice a lui Cristos care, la modul absolut, a împlinit în persoana Sa o serie de profeţii prezente în Vechiul Testament. În ultima duminică -4 decembrie-, cateheza a abordat chestiunea formării crezului creştin (îndeosebi în Conciliul de la Niceea), pentru a atinge mai apoi problema divinităţii şi a pre-existenţei Fiului lui Dumnezeu.
Catehezele vor continua pe parcursul duminicilor întregului Post al Crăciunului, până la sărbătoarea Naşterii Domnului. Pr. Cristian, secondat cu traducerea pentru italienii prezenţi de către ipod. Giuseppe Munarini, ne va ajuta astfel să-L primim şi să-L păstrăm pe Împăratul sufletelor noastre. Vom avea posibilitatea unei pregătiri intense, pentru ca Isus să se nască în inima fiecăruia dintre noi, chiar dacă ne găsim departe de familii, de casele şi de ţara noastră. Dar totodată, ştim bine că Isus nu s-a născut acasă la El, ci în Bethleem, printre străini. Totuşi, cred că nu este atât de importantă casa, ca spaţiu geografic, cât inima fiecăruia dintre noi, unde şi în acest an Isus vrea sa se nască şi să locuiască.
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi!
Florica Sautea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.