Română | Italiano
AcasăŞtiri201113 Decembrie: PS Claudiu Lucian Pop a celebrat Dumnezeiasca Liturghie la mormântul Sf. Petru
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11596.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11596.jpg

Ştiri

PS Claudiu Lucian Pop a celebrat Dumnezeiasca Liturghie la mormântul Sf. Petru

PS Claudiu Lucian Pop a celebrat Dumnezeiasca Liturghie la mormântul Sf. Petru

(RV - 12 decembrie 2011). Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, noul Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Greco-Catolice din România, a celebrat sâmbătă 10 decembrie 2011 Dumnezeiasca Liturghie în Bazilica Sfântul Petru din Roma la mormântul Sfântului Apostol Petru. El este cel care a primit de la Mântuitorul misiunea de a-i întări pe fraţii săi, şi pe care Mântuitorul a clădit Biserica Sa, murind moarte de martir.
Prin această celebrare, noul episcop a dorit să exprime mărturia de credinţă pe temelia Corifeului Apostolilor, în noua misiune la care a fost chemat ca arhiereu, ţinând cont că toţi episcopii celebrează la mormântul Sfântului Petru atunci când efectuează vizita ad Limina Apostolorum.
La Dumnezeiasca Liturghie au concelebrat PS Florentin Crihălmeanu Episcop de Cluj-Gherla şi PS Vasile Bizău Episcop de Maramureş împreună cu un sobor de preoţi, participând seminariştii Colegiului „Pio Romeno”, surori din Ordinul Sf. Vasile cel Mare precum şi alţi credincioşi.
www.radiovaticana.org

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.