Română | Italiano
AcasăŞtiri201125 Decembrie: Colinde româneşti la Udine: distanţe, depărtări umplute cu amintiri şi ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11686.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11686.jpg

Ştiri

Colinde româneşti la Udine: distanţe, depărtări umplute cu amintiri şi regăsiri în tradiţii şi datini

Colinde româneşti la Udine: distanţe, depărtări umplute cu amintiri şi regăsiri în tradiţii şi datini

Colinda este unul dintre obiceiurile româneşti cele mai frumoase dar şi cele mai adevărate. În mesajul şi cântul colindelor se regăseşte întreaga fiinţă românească, întreaga sa spiritualitate şi felul în care ea Îl înţelege pe Dumnezeu. Prin colinde, încă de mici, Dumnezeu ne este dăruit prin intermediul celor care înaintea noastră le-au primit şi transmis cu suflet curat şi benevoitor.
Deşi departe de leagănul natal, inima noastră, legată iremediabil şi pentru totdeauna de copilărie, de ţară şi de tradiţiile româneşti, nu încetează să caute cu voioşie colindele bucuriei, colindele cele anunţătoare de Hristos!
Comunitatea parohială românească greco-catolică Învierea Domnului, la Biserica San Cristoforo în Udine, s-a reunit şi anul acesta în ajunul Crăciunului pentru a împlini datina strămoşească şi a colinda frumos şi româneşte pe mons. Andrea Bruno Mazzacato, Arhiepiscopul de Udine care a dăruit binecuvântarea arhierească grupului de colindători şi a mulţumit pentru colindul minunat.
La sfârşitul colindei, pr. Ioan, parohul comunităţii româneşti a cântat troparul Naşterii Domnului, dând astfel un bogat sens teologic tabloului specific românesc ce se creease în casa gazdei mari!
Bucuroşi de Naşterea Domnului şi mai senini pentru că ne-am unit la colindat, Comunitatea greco-catolică colindă cu drag pe toţi românii din ţară şi din străinătate şi vă urează Sărbători fericite şi un An Nou plin de daruri sfinte si sănătate!
P. Ioan Mărginean Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.