Română | Italiano
AcasăŞtiri20129 Ianuarie: Sfânta Liturghie arhierească şi hirotesire de ipodiacon în parohia Habic
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11586.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11586.jpg

Ştiri

Sfânta Liturghie arhierească şi hirotesire de ipodiacon în parohia Habic

Sfânta Liturghie arhierească şi hirotesire de ipodiacon în parohia Habic

Este o tradiţie împământenită ca a treia zi de Crăciun Preasfinţia Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, să celebreze Liturghia în satul său natal din judeţul Mureş, într-o capelă improvizată în casa sa părintească. Anul acesta a fost cu totul deosebit datorită unei prezenţe considerabile de credincioşi, precum şi a grupului de colindători ce l-au colindat acasă pe PS Virgil.
La începutul Sfintei Liturghii a fost ridicat la treapta de ipodiacon seminaristul Răzvan-Iacob Vasile. Ipodiaconul Răzvan îşi desfăşoară actualmente studiile doctorale la Institutul Pontifical Oriental din Roma în drept canonic, fiind de asemenea student la Institutul de Psihologie al Universităţii Gregoriana din Roma, unde urmează cursurile de licenţă în psihologie.
Alături de PS Virgil au celebrat pr. Anton Rus, asistent spiritual al Seminarului Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan din Oradea, precum şi pr. Anton Cioba, vice-paroh la Catedrala din Cuneo-Italia. Răspunsurile la Liturghie au fost date de către un grup de seminarişti de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma precum şi de alţi tineri prezenţi.
P. Anton Cioba

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.