Română | Italiano
AcasăŞtiri20107 Februarie: Vizita pastorală a Mons. Guerino Di Tora şi a PS Florentin Crihălmeanu în ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11572.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11572.jpg

Ştiri

Vizita pastorală a Mons. Guerino Di Tora şi a PS Florentin Crihălmeanu în parohia Roma Nord

Vizita pastorală a Mons. Guerino Di Tora şi a PS Florentin Crihălmeanu în parohia Roma Nord

Zi de mare sărbătoare duminică 7 februarie 2010 pentru credincioşii comunităţii greco-catolice din Roma – Euclide, prilejuită de prezenţa PS Florentin Episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, aflat la Roma împreună cu întreg corul episcopal catolic din România cu ocazia vizitei ad limina Apostolorum, şi a noului episcop auxiliar al sectorului Roma Nord Mons. Guerino di Tora, la invitaţia păstorului comunităţii, pr. Serafim Vescan. Totodată printre invitaţi s-au numărat Mons. Pierpaolo Felicolo, reprezentant al fundaţiei Migrantes de la Vicariatul Romei şi Don Leandro Fanlo c.m.f., paroh al bisericii „Preasfânta Inimă a Mariei” din cartierul Parioli – Roma pe lângă care a fost activată comunitatea greco-catolică românească, împreună cu un grup de preoţi şi seminarişti de la Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, precum şi Dl. Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia.
Înainte de începerea Dumnezeieştii Liturghii, înalţii oaspeţi au fost întâmpinaţi după datina strămoşească cu pâine şi cu sare. În cuvântul de învăţătură rânduit la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, Eparhul de Cluj-Gherla amintind cuvintele Cardinalului de sfântă pomenire Iuliu Hossu: „Credinţa noastră este viaţa noastră”, i-a îndemnat pe credincioşi la o mai profundă conştientizare a importanţei timpului petrecerii pe pământ, timp care se cuvine a-l trăi în credinţă şi în aşteptarea Judecăţii celei Drepte, cu încredere în Îndurarea Milostivă a lui Dumnezeu.
Totodată, înalţii oaspeţi au primit din partea comunităţii frumoase icoane, ca semn de preţuire şi de împreună rugăciune în dragoste, în slujirea lui Dumnezeu şi a aproapelui.
După Sf. Liturghie a urmat celebrarea slujbei parastasului pentru cei răposaţi, iar în continuare, pr. Serafim Vescan a invitat ierarhii, clericii şi întreaga comunitate la o agapă frăţească cu bucate tradiţionale româneşti, într-o atmosferă cordială de dor şi nostalgie după plaiurile natale, în timpul căreia a fost prezentat un program de cântece, poezii şi povestioare, cu dorinţa de a păstra mereu vie memoria adevăratelor şi înălţătoarelor tradiţii româneşti.
P. Cristian Crişan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.