Română | Italiano
AcasăŞtiri201217 Februarie: O zi de spiritualitate la Loppiano (FI)
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11672.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11672.jpg

Ştiri

O zi de spiritualitate la Loppiano (FI)

O zi de spiritualitate la Loppiano (FI)

În ziua de 15 februarie, opt preoţi din dieceza de Padova, printre care don Dino Bertato şi părintele Aetius Pop, au petrecut împreună o zi de spiritualitate la Loppiano (Florenţa), oraşul „focolarin”. Acest orăşel beneficiază de o fabrică, unde pe lângă angajaţii permanenţi, mai mulţi preoţi şi seminarişti prestează câteva ore de lucru în schimbul experienţei oferite în cadrul Şcolii Sacerdotale. Aici, la această şcoală s-a servit prânzul împreună cu mai mulţi preoţi şi seminarişti din întreaga lume: Brazilia, Egipt, Filipine, Congo, Portugalia, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia şi România. Părintele român greco-catolic Valer Sician, din dieceza de Maramureş, a povestit despre experienţa sa pozitivă în această “Şcoală a prieteniei”. El este la Loppiano împreună cu soţia şi cei doi copii.
Pe parcursul zilei a fost organizată o vizită şi la Institutul „Sophia”, unde mai mulţi studenţi din întreaga lume au posibilitatea de a urma cursurile de masterat sau doctorat în diferite ştiinţe într-un spirit creştin, unde profesorul este un adevărat prieten al studentului, putem spune că este vorba de un fel de şcoală socratică, sau mai bine spus o adevărată şcoală creştină.
În acest „Orăşel al prieteniei”, focolarinii (cei care fac parte din Mişcare fondată Chiara Lubich: membrii, aderenţi sau simpatizanţi) se autogospodăresc, având propriile fabrici, mici ateliere, magazine, chiar şi o policlinică. În întreaga lume există mai multe astfel de oraşe, unde se experimentează un adevărat spirit fratern, unde bogatul şi săracul sunt fraţi print-o alegere liberă.
La sfârşitul unei „Zile de poveste”, s-a celebrat liturghia în sanctuarul marian „Theotokos”, o construcţie modernă, unde partea de sculptură a fost realizată de către o credincioasă de naţionalitate română.
Părintele Valer Sician invită cu drag la Loppiano pe toţi doritorii de o experienţă concretă a trăirii evangheliei.
P. Aetius Pop

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.