Română | Italiano
AcasăŞtiri201217 Februarie: Pelerinajul anual la Bazilica Sfântul Anton din Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11636.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11636.jpg

Ştiri

Pelerinajul anual la Bazilica Sfântul Anton din Padova

Pelerinajul anual la Bazilica Sfântul Anton din Padova

Ca în fiecare an, comunităţile româneşti greco-catolice din Italia organizează, în data de 18 martie 2012, Pelerinajul anual la Bazilica Sfântul Anton din Padova.
Bazilica Sfântul Anton de Padova este cea mai mare biserică din Padova şi a doua ca mărime din Italia, după „San Pietro”. Supranumită şi “Il Santo”, a început să fie construită, undeva în jurul anilor 1200.
De-a lungul timpului, a cunoscut mai multe refaceri. Iniţial a fost construită “Santa Maria Mater Domini”, biserică sfinţită de însuşi Sf. Anton, unde, de altfel, a şi fost înmormântat conform dorinţelor sale. Mai târziu, la câţiva ani de la moartea sa, a început construcţia Capelei „Madonna Negre”, lăcaş de cult alături de biserica „Santa Maria”. După aproximativ zece ani s-a construit ceea ce vedem noi astăzi, înglobând cele două biserici, într-o bazilică cu o arhitectură însumând foarte multe elemente franciscane.
Sf. Anton de Padova a rămas în conştiinţa creştinismului universal ca cel care a făcut cele mai multe minuni, ajutând oamenii sărmani şi invalizii şi care a purtat peste tot Cuvântul Domnului. A fost numit “găsitorul lucrurilor pierdute”, pentru că îi ajuta pe cei a căror lucruri se pierdeau sau erau furate. De asemenea, a fost numit şi “părintele săracilor” pentru că dădea pâine celor care nu aveau ce să mănânce.
Sf. Anton a rămas în inimile credincioşilor ca fiind aproapele nevoiaşilor pentru care el se ruga, pe care îi vindeca, cărora le dădea hrană, pentru care pleca în lungi drumuri apostolice.
A murit la vârsta de 36 de ani, într-o mică biserică din apropierea oraşului Padova, mai târziu moaştele i-au fost aduse în noua bazilică construită, iar locul a generat lungi perioade de pelerinaj credincioşilor veniţi să se vindece, sau pur si simplu acelora care vin să se roage pentru bine, dragoste şi pace.
În acest an, programul va fi unul bogat în evenimente şi va consta din momente de rugăciune, mărturie, cântece şi cateheză.
Dumnezeiasca Liturghie va începe la ora 12,15 şi va prezidată de către PS Mihai Frăţilă, episcop auxiliar de Alba Iulia şi Făgăraş şi vicar al Bucureştilor. La celebrare, în afara preoţilor care deservesc comunităţile româneşti din Italia, va participa şi Mons. Giancarlo Perego, directorul General al Fundaţiei „Migrantes”.
Responsabilii comunităţilor sunt rugaţi să se prezinte în timp oportun pentru a face rezervarea locurilor în bazilică.
P. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.