Română | Italiano
AcasăŞtiri20128 Martie: Numiri: cardinalul Bagnasco confirmat de Papa preşedinte al Conferinţei ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11639.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11639.jpg

Ştiri

Numiri: cardinalul Bagnasco confirmat de Papa preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene

Numiri: cardinalul Bagnasco confirmat de Papa preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene

Sfântul Părinte l-a confirmat preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene pentru următorii cinci ani pe cardinalul Angelo Bagnasco, arhiepiscop de Genova.
De asemenea, Sfântul Părinte l-a numit secretar al Colegiului cardinalilor pe mons. Lorenzo Baldisseri, arhiepiscop titular de Diocleziana, secretar al Congregaţiei pentru Episcopi. Îl înlocuieşte pe cardinalul Manuel Monteiro de Castro, penitenţiar major de la 5 ianuarie 2012.
Papa Benedict al XVI-lea a numit între membrii Congregaţiei pentru Bisericile Orientale pe cardinalii Angelo Scola, arhiepiscop de Milano, Marc Ouellet, prefect al Congregaţiei pentru Episcopi, André Vingt Trois, arhiepiscop de Paris, Reinhard Marx, arhiepiscop de München şi Freising, şi pe Preafericirea Sa Béchara Boutros Raï, patriarh de Antiochia al Maroniţilor.
În data de 7 martie Sfântul Părinte a acceptat renunţarea la conducerea pastorală a arhidiecezei de Uberaba din Brazilia prezentată pentru limită canonică de vârstă de mons. Aloísio Roque Oppermann, S.C.I. Pontiful l-a numit arhiepiscop mitropolit de Uberaba pe mons. Paulo Mendes Peixoto, până în prezent episcop de São José do Rio Preto.
În fine, tot miercuri 7 martie, Sfântul Părinte a numit membri ai Comitetului Pontifical pentru Congresele Euharistice Internaţionale pe monseniorii: Salvatore Fisichella, arhiepiscop titular Voghenza, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări; Savio Hon Tai Fai, S.D.B., arhiepiscop titular de Sila, secretar al Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor.
rv/A. Lucaci

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.