Română | Italiano
AcasăŞtiri201210 Martie: Întâlnirea ipodiaconilor din protopopiatul Emilia-Romagna
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: UDINE: Centenarul Marii Uniri 1918-2018. Expoziţia fotografică "CONTORNI DI LUCE", Octavian V. Pop » Titlu: 10749.jpg

Anul: 2018

Eveniment: UDINE: Centenarul Marii Uniri 1918-2018. Expoziţia fotografică "CONTORNI DI LUCE", Octavian V. Pop

Titlu: 10749.jpg

Ştiri

Întâlnirea ipodiaconilor din protopopiatul Emilia-Romagna

Întâlnirea ipodiaconilor din protopopiatul Emilia-Romagna

Sâmbătă, 10 martie 2012, a avut loc la Bologna întâlnirea ipodiaconilor greco-catolici prezenţi în regiunea Emilia-Romagna în vederea pregătirii Pelerinajului anual la Padova pentru comunitatea greco-catolică românească şi nu numai.
Desfăşurată într-un climat pe cât se poate de colegial, întâlnirea prezidată de Preacucernicia Sa, părintele protopop Marinel Mureşan, a favorizat cunoaşterea reciprocă a ipodiaconilor, familiarizarea acestora cu situaţia prezentă în protopopiat dar şi germinarea de noi iniţiative practice pentru dezvoltarea vieţii umane şi spirituale a comunităţii.
Pe ordinea de zi s-a aflat pe lângă pregătirea pelerinajului la Padova şi dorinţa de a celebra în zilele de miercuri şi vineri, Sfânta Liturghie a Darurilor Înaintesfinţite a Sfântului Grigore Dialogul, o liturghie care se celebrează doar în timpul Păresimilor şi are o încărcătură spirituală enormă, fiind un pansament pentru sufletul care se pregăteşte prin post şi rugăciune de marele praznic al Învierii Domnului.
Întâlnirea s-a încheiat aducând mulţumire lui Dumnezeu pentru această zi rodnică şi totodată rugându-L să nu ne lipsească de ajutorul Său, astfel ca la Marele Praznic al Învierii celei Luminate să putem zice: „Lupta cea bună am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit” (2 Timotei 4,7)
Burdaş Ciprian

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.