Română | Italiano
AcasăŞtiri201230 Martie: Întâlnire Migrantes la Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Întâlnire Migrantes la Padova

Întâlnire Migrantes la Padova

Vineri, 30 martie 2012, la „Casa del Fanciullo” din Padova, a avut loc întâlnirea preoţilor care deservesc comunităţile de emigranţi pe teritoriul Diecezei de Padova. Alături de preoţii şi călugăriţele prezente, greco-catolicii români au fost reprezentaţi de către parohul pr. Aetius Pop şi de către pr. Cristian Sabău.
Sub coordonarea pr. Elia Ferro, delegatul episcopal pentru pastoraţia imigraţilor, s-au abordat câteva teme care privesc în mod direct aceste comunităţi. S-a făcut iniţial o trecere în revistă a desfăşurării Căii Crucii orăşeneşti, în cadrul căreia, pe data de 14 martie a.c., emigranţii au avut misiunea de a conduce o staţiune; mai apoi, fiecare preot a prezentat structura programului pe care îl va anima de Paşti. S-au punctat, de asemenea, câteva chestiuni privitoare la întâlnirea de coordonare a Migrantes, care va avea loc în 19 aprilie 2012 reunind, pe lângă preoţi, şi laici reprezentând fiecare comunitate.
Întâlnirea a fost marcată de prezenţa Comisarului Major Maurizio Veronese, responsabil oficial al Jandarmeriei Publice din Padova. Acesta a fost invitat pentru a prezenta în câteva puncte legislaţia, rolul Jandarmeriei, precum şi sprijinul pe care aceasta îl poate garanta emigranţilor în chestiuni concrete.
Întâlnirea s-a terminat cu un prânz festiv, la care a onorat cu prezenţa şi Mons. Daniele Prosdocimo, vicar episcopal pentru pastoraţia în oraşul Padova. Participanţii au profitat pentru a petrece împreună, într-o împărtăşire de idei şi de experienţe, şi pentru a-şi schimba urările pentru sărbătorile de Paşti care vin.
P. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.