Română | Italiano
AcasăŞtiri20123 Aprilie: Românii din Milano au un nou lăcaş de cult
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11636.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11636.jpg

Ştiri

Românii din Milano au un nou lăcaş de cult

Românii din Milano au un nou lăcaş de cult

Totul începe în Noiembrie 2008 cînd Părintele Popa Robert Romulus în urma cererii făcute de Arhiepiscopia Majoră Greco-Catolică de la Blaj este primit în Arhidieceza de Milano cu scopul de a păstori credincioşii români de rit bizantin. Cu binecuvîntarea Arhipăstorului de atunci Cardinal Dionigi Tettamanzi, se deschide prima capelă Greco-Catolică la Vimodrone. Parohia Dio Trinità d'Amore deosebit de primitoare in persoana parohului Don Mario Guidi a făcut posibilă desfăşurarea în fiecare duminică a Sfintei Liturghii şi multe alte activităţi agregative dedicate românilor. Azi se poate întîlni nu doar o comunitate de credincioşi dar şi o mare familie. Ca şi semn de recunoştinţă pentru atenţia acordată acestei prezenţe româneşti în propria comunitate parohială Don Mario Guidi în octombrie 2011 primeşte demnitatea de stavrofor al Eparhiei de Oradea Mare din mîinile Prea Sfinţiei Sale Virgil Bercea.
Astăzi la aproape un an de la înscăunarea noului arhiepiscop de Milano Cardinal Angelo Scola, comunitatea românească din Milano are motive întemeiate de bucurie, deoarece împreună cu colaboratori acestuia, Excelenţa Sa Erminio De Scalzi vicar de zonă al diecezei de Milano, Monsenior Gianni Zappa moderator al curiei de Milano şi responsabil cu comunităţile catolice etnice, au permis nu doar continuarea activităţii pastorale a comunităţii noastre din arhidieceză, dar au răspuns afirmativ la posibilitatea de a oficia Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în cursul dimineţii într-o biserică din centrul oraşului.
Începând cu duminica Intrarii lui Isus în Ierusalim, a Floriilor, comunitatea românească Greco-catolică din Milano va avea posibilitatea de a celebra Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în fiecare duminica în cursul dimineţii de la orele 11.00, precum şi celelalte orînduiri liturgice specifice pregătitoare marilor praznice şi mai cu seamă cele din Săptămîna Mare, într-o frumoasă biserica din Milano, San Nicolao. Noul lăcaş de cult în care se vor ruga credincioşii noştri este situat într-o zonă centrală la cîteva sute de metri de la staţia de metrou/gara Cadorna (M1; M2; Tram: 1; 16; 18; 19; 20; 27; 50; 57; ferrovie nord) în via san Nicolao la caţiva paşi de Corso Magenta, Via Carducci, Castello Sforzesco, Parco Sempione.
Se cuvine aşadar să mulţumim Domnului că a ascultat rugăciunile ridicate în toţi aceşti ani de credincioşii comunităţii noastre, dar şi acelora care de a acasa s-au rugat necontenit Maicii Domnului pentru binele spiritual al celor plecaţi.
Florin Moldovan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.