Română | Italiano
AcasăŞtiri201216 Aprilie: Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Mestre
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Mestre

Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Mestre

Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos din morţi este sărbătoarea centrală a creştinismului, prin care Mântuitorul distruge păcatul şi moartea. De aceea, toţi creştinii o aşteaptă, cu pregătire sufletească şi atentă prin post, rugăciune şi în mod particular prin Taina Spovezii.
Cu o deosebită atenţie, grijă şi casele creştinilor devin pentru Praznicul Învierii, acel loc sfânt şi binecuvântat de Domnul, în care domneşte pacea, seninătatea şi dragostea, motiv pentru care fiecare familie creştină se pregăteşte cu cele mai alese mâncăruri specifice locului unde se naşte, şi a tradiţiei în acelaşi timp. La loc de frunte sta "oul roşu", simbol al morţii şi învierii. Acest aspect s-a putut vedea şi în coşurile frumoase şi încărcate cu tot felul de bunătăţi, aduse cu bucurie şi dragoste de creştini pentru a putea fi binecuvântate în noaptea Învierii, duse apoi la casele lor cu mare entuziasm, şi în jurul căreia familia şi prietenii se unesc mai mult în dragoste, pace şi bucurie. Chiar dacă departe de casă, de cei dragi, părinţi, bunici, fraţi şi surori, aceste tradiţii sunt menţinute cu sfinţenie de toţi credincioşii români, fapt demonstrat de entuziasmul ce se poate vedea pe feţele lor şi în mod particular în sufletele fiecăruia.
Ca şi în fiecare an biserica „San Rocco” din Venezia-Mestre, unde se desfăşoară Sfintele Slujbe pentru comunitatea romana greco-cattolica, a fost neîncăpătoare, unde credincioşii au cântat si participat cu entuziasm la Slujba Învierii, primind cu bucurie Lumina Sfântă.
P. Vasile-Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.