Română | Italiano
AcasăŞtiri201218 Aprilie: Sărbătoarea Învierii Domnului la Milano
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Centenarul Marii Uniri a Romaniei (1918 – 2018) în Friuli la Udine » Titlu: 10984.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Centenarul Marii Uniri a Romaniei (1918 – 2018) în Friuli la Udine

Titlu: 10984.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Învierii Domnului la Milano

Sărbătoarea Învierii Domnului la Milano

Sărbătoarea Învierii Domnului Isus Hristos pentru credincioşii din zona Milano-ului a avut o însemnătate şi un fast particular, având în vedere faptul că actele liturgice ce s-au săvârşit au avut loc în noua biserică românească, S. Nicolao.
Pregătirea pentru momentul celebrării Învierii a constat în diferitele rememorări pe care biserica le propune, prin slujbele caracteristice, care ne duc sufletul mult mai aproape de adevăratul sens al acestei sărbători.
Slujba Învierii Domnului a început de la orele 23.00, cu un moment de contemplare a mormântului Domnului Hristos şi a continuat cu Utrenia Învierii. Credincioşii români, prezenţi într-un număr considerabil, au trăit cu intensitate fiecare moment al slujbei. Nici măcar condiţiile atmosferice precare nu au putut diminua profunzimea rugăciunii celor prezenţi; rugăciune prin care fiecare a încercat să-L întâlnească pe Cel Înviat, să devină contemporan al gloriei lui Hristos, să conştientizeze faptul că moartea nu mai este destinul trist şi dramatic al umanităţii.
Comunitatea română unită din Milano a avut astfel ocazia să redescopere esenţa trăirii vieţii creştine, să privească cu ochi sinceri care este destinul creştinului: Hristos, Înviatul care deschide un orizont infinit celor care-L urmează. Împărăţia Sa este de fapt o formă prin care exprimăm tocmai adeziunea totală la modul de viaţă care ne este propus ca purtători ai Luminii într-o societate care nu, de rare ori, îşi arată diferitele forme ale perversităţii.
Cei prezenţi nu au putut să ramână indiferenţi faţă de prezenţa onorabilă a domnului Tiberiu Dinu, consulul general al României la Milano. Domnul consul general Dinu a ţinut astfel să sublinieze atenţia pe care o are faţă de diferitele aspecte ale comunităţii româneşti. Aşa cum misiunile diplomatice ale României au rolul de a reprezenta instituţional România şi politica sa externă, fiecare biserică românească are misiunea de a reprezenta sufletul si spiritul românesc în bogăţia diversităţii.
Credinţa în Înviere o experimentăm fiecare dintre noi, în momente de încercare, de nesiguranţă etc. La fel a fost şi comunitatea română unită din Milano, ce timp de trei ani a trăit sentimentul pribegiei, dar a avut mereu credinţa în Înviere, astfel încât în ziua Intrării în Ierusalim a intrat în noul lăcaş de cult, iar în Duminica Învierii, pentru fiecare credincios, au înviat speranţele unui viitor de lumină.
HRISTOS A ÎNVIAT!
P. Robert Romulus Popa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.