Română | Italiano
AcasăŞtiri201218 Aprilie: Lumina Învierii s-a aprins şi în Italia, la Rimini...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11568.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11568.jpg

Ştiri

Lumina Învierii s-a aprins şi în Italia, la Rimini...

Lumina Învierii s-a aprins şi în Italia, la Rimini...

Retrăim şi noi cu toţii în sufletele noastre dumnezeiescul eveniment petrecut, cu două mii de ani în urmă, în grădina lui Iosif Arimateeanul din Ierusalim, unde Trupul Preasfânt al Răstignitului de pe Golgota, aşezat vineri seara în mormânt şi cu giulgiu înfăşurat, biruind moartea, ca un Stăpân al vieţii, a înviat glorios din morţi. Din nemărginita bucurie adusă nouă tuturor de Ziua învierii Domnului, de sfânta sărbătoare a Paştilor, vă adresăm din inimă creştinescul salut “Hristos a înviat!”.
După o săptămână de celebrări şi procesiuni solemne, oraşul RIMINI s-a luminat şi în acest an la Înviere, datorită slujbelor din cadrul comunităţii greco-catolice româneşti a cărei paroh este părintele Cristian Coste.
Români greco-catolici şi ortodocşi s-au adunat în Biserica “Madonna della Scala” din RIMINI, în ciuda vremii mohorâte de afară, ca să primească lumina sfântă.
Peste 200 de români s-au strâns în Biserică, ca să participe la slujba de înviere care a avut loc la ora 23:00. Chiar dacă afară ploua, românii au venit, aşa cum fac în fiecare an, cântând şi ţinând în mână candele aprinse iradiind de bucurie pentru că, Hristos a Înviat !
Fericirea noastră veşnică începe acum, aici pe pământ, cu crucea de care ne bucurăm zi de zi, cu toate problemele vieţii, cu toate eşecurile şi suferinţele, dar oferite lui Dumnezeu ca pe un mare dar primit din partea Lui, spre fericirea noastră.
Ne rugăm şi nădăjduim că va veni vremea când Dumnezeu va rândui şi pentru comunitatea greco-catolică din Rimini o biserică numai „a noastră” , iar lumina din noaptea Sfintei Învieri se va aprinde din faţa sfântului altar al noii biserici.
Pentru toţi românii care au fost la slujba de Înviere, Paştele a fost o bună ocazie de a-şi aminti de casă şi de a se simţi români într-o ţară străină. Ne bucurăm împreună că moartea a fost învinsă, că iadul a fost prădat, că Adam a fost mântuit. Ne bucurăm căci asupra istoriei omenirii a căzut binefăcătoare, nu numai lumina stelei Betleemului, ci şi fulgerul mântuitor al Învierii Domnului. Astăzi, împreună cu toţi martorii Învierii, mărturisim bucuroşi: «Adevărat c-a înviat!»
Alexandru Petricaş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.