Română | Italiano
AcasăŞtiri20126 Mai: Greco-Catolici de la Padova, în pelerinaj la Fecioara Maria de pe Muntele ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11645.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11645.jpg

Ştiri

Greco-Catolici de la Padova, în pelerinaj la Fecioara Maria de pe Muntele Berico (Vicenza)

Greco-Catolici de la Padova, în pelerinaj la Fecioara Maria de pe Muntele Berico (Vicenza)

Urmând un program de scurte pelerinaje în cinstea Maicii Domnului, pe care preoţii l-au propus credincioşilor pentru fiecare duminică a lunii mai, comunitatea greco-catolică din Padova s-a îndreptat către Sanctuarul Fecioarei Maria de pe Muntele Berico (Vicenza), la sfârşitul Liturghiei duminicale din 6 mai 2012.
Pe 7 mai 1426, Maica Domnului s-a arătat în acest loc Vicenţei Pasini, în dreptul unei cruci de măslin, într-o mare strălucire şi în acorduri melodioase, îmbrăcată cu veşminte luminoase de aur. Fecioara şi-a dezvăluit numele şi, punându-i femeii o mână pe umăr, i-a cerut să coboare în oraş pentru a le transmite oamenilor să construiască o biserică pe locul în care Ea i se arăta. De asemenea, Maica Domnului i-a promis că săpând acolo, ar fi urmat să ţâşnească un izvor vindecător, ceea ce s-a adeverit. Mai apoi, Fecioara a luat în mâini crucea din ramuri de măslin, a trasat cu ea perimetrul bisericii pe care o cerea şi le-a promis multe haruri tuturor acelora care se vor ruga acolo, îndeosebi în prima duminică din lună. Vicenţei Pasini însă nu i s-a dat crezare decât după doi ani, când pe 2 august 1428, Fecioara i-a apărut din nou reînnoindu-şi cererea. Episcopul şi autorităţile oraşului, care au decis în sfârşit să urce pe Monte Berico, au descoperit perimetrul brăzdat cu crucea de însăşi mâna Mariei, brazdă care se păstrase pe sol în mod inexplicabil timp de doi ani, de la apariţia din 1426.
După o scurtă meditaţie asupra istoriei şi semnificaţiei locului, credincioşii greco-catolici s-au apropiat de nişa reprezentând locul exact al apariţiei Fecioarei Maria, intrând sub mantia Ei protectoare şi încredinţându-i în tăcere propriile lor cereri. A urmat rugăciunea comună a Paraclisului şi diferite cântece mariane în limba română.
Următorul pelerinaj al comunităţii va avea loc duminica viitoare, 13 mai 2012, la Sanctuarul Fecioarei Maria de la Villafranca Padovana şi la biserica din Montegalda.
P. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.