Română | Italiano
AcasăŞtiri201213 Mai: Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul greco-catolic din Triveneto la Udine
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11642.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11642.jpg

Ştiri

Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul greco-catolic din Triveneto la Udine

Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul greco-catolic din Triveneto la Udine

Întâlnirea protopopială, sesiunea de primăvară 2012 a fost găzduită de pr. Ioan Mărginean Cociş în Parohia românească greco-catolică Învierea Domnului pe lângă biserica San Cristoforo din oraşul Udine.
Preoţii din Protopopiatul greco-catolic român din Triveneto au fost primiţi în biserica San Cristoforo la ora 9.00 pentru Rugăciunea de dimineaţă, fiind invitaţi apoi în sala adiacentă pentru desfăşurarea întâlnirii protopopiale. S-au discutat subiecte de pe ordinea de zi, întocmită de părintele protopop Vasile Barbolovici, cu privire la organizarea parohiilor greco-catolice din Italia, la atenţia ce trebuie dată informării italienilor despre istoria recentă a bisericii noastre prin intermediul cărţilor traduse în italiană, importanţa întâlnirii europene a preoţilor greco-catolici din diaspora ce se va ţine la Veneţia în septembrie 2012. Semnificativa a fost prezenţa şi intervenţia la întâlnire a Arhiepiscopului de Udine S.E. mons. Andrea Bruno Mazzocato, precedată de o Lectio theologica ţinută de mons. Guido Genero, Viacarul general al Arhidiecezei de Udine, profesor de teologie liturgică.
Pentru o mai bună cunoaştere reciprocă şi manifestare a comuniunii în diversitatea de tradiţie şi rit, prânzul a fost organizat într-o parohie italiană - la Santa Margherita del Gruagno, primiţi de parohul locului don Ernesto - de maica preoteasă Cristina, ajutată de câteva familii de români prin mărinimia şi generozitatea lor.
După prânz, întâlnirea a continuat cu analizarea aspectelor organizative ale întâlnirii la nivel european de la Venezia: 3-6 septembrie 2012. Se evidenţiază importanţa menţinerii unei comuniuni strânse şi a unei bune comunicări între preoţii din Triveneto pentru o sincronizare a acţiunilor pastorale şi liturgice în contextul italian.
Secretariatul

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.