Română | Italiano
AcasăŞtiri201224 Mai: Pelerinajul comunităţii greco-catolice române din Padova la Piove di Sacco
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11628.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11628.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii greco-catolice române din Padova la Piove di Sacco

Pelerinajul comunităţii greco-catolice române din Padova la Piove di Sacco

Având în vedere programul de excursii si pelerinaje din această perioadă, în data de 20 mai, dupa celebrarea Sfintei Liturghii credincioşii pornesc într-o scurtă călătorie spre Piove di Sacco, localitate situată la 21 km de Padova. Aici vizitează Sanctuarul "Sfânta Maria a Harurilor".
Este o construcţie interesantă din punct de vedere artistic situată la 800 m. de centru de-a lungul râului Fiumicello. Această biserică a fost construită între anii1484 si 1489 ca urmare a unui eveniment miraculos descris în contextul secolului al XV.
Doi frati, la moartea părinţilor au împărţit totul într-un mod paşnic, doar atunci când au trebuit să decidă care dintre ei păstrează icoana sacră a" Maicii Domnului cu Copilul în braţe" au ajuns să se certe provocându-se la duel.
Tocmai atunci un copil de un an, în braţele mamei a început sa le vorbească poruncindu-le să se oprească şi să ducă imaginea sacră într-o capelă puţin mai îndepărtată de oraş. Fiind martori la acest miracol credincioşii au decis să construiască o nouă biserică dedicată Fecioarei Harurilor. Icoana sacră a Mariei cu Copilul din momentul miracolului este încă păstrată în sanctuar şi este atribuită de mulţi critici pictorului Giovanni Bellini (1430-1516).
După ce Rectorul si Preotul Paroh Don Franco Callegari a oferit informaţii asupra istoriei Sactuarului a urmat Paraclisul Maicii Domnului, atât în limba romană cât şi în italiană. Credincioşii au avut posibilitatea să se roage şi să mediteze în linişte în faţa icoanei miraculoase.
Carmen Chiş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.