Română | Italiano
AcasăŞtiri201228 Mai: Pelerinajul greco-catolicilor din Padova la Monteortone, Torreglia şi ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11669.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11669.jpg

Ştiri

Pelerinajul greco-catolicilor din Padova la Monteortone, Torreglia şi Galzignano

Pelerinajul greco-catolicilor din Padova la Monteortone, Torreglia şi Galzignano

Seria pelerinajelor dedicate Fecioarei de pe agenda comunităţii greco-catolice din Padova a continuat pe 27 mai 2012, cu o vizită la Monteortone. Însoţiţi de preoţii Aetius Pop şi Cristian Sabău, grupul s-a îndreptat spre acest sanctuar dedicat Fecioarei Sănătăţii.
Istoria locului a început în luna mai a anului 1428, când Petru Falco, un fost soldat care purta pe propriul trup răni din urma războaielor la care participase, a avut o viziune a Fecioarei care i-a făgăduit vindecare, îndrumându-l să se spele în apa unui izvor termal, până atunci neştiut. Maica Sfântă i-a cerut să facă cunoscut lumii faptul că acel loc se afla sub ocrotire Ei specială, dorind ca oamenii să cinstească acolo numele preasfinte ale lui Isus şi a Mariei. Ca semn al prezenţei Sale şi ca o întărire a celor spuse, Fecioara i-a descoperit că în apele aceluiaşi izvor, îngropată sub pietre, el avea să găsească o icoană a Ei.
Grupul s-a rugat în tăcere în faţa icoanei făcătoare de minuni, şi fiecare membru pelerin s-a apropiat, luând din apa izvorului care, printr-o fontanelă, mai curge în mod tainic în biserică. Apoi a urmat rugăciunea Paraclisului făcută în comun, fiecare încredinţând Mariei propriile griji şi necesităţi.
După-amiaza a fost caracterizată de alte două vizite. Cea dintâi, la Torreglia, la Villa Immacolata -casa diecezei de Padova pentru exerciţii spirituale. Vizitând diferitele ambiente interioare şi exterioare în natură, credincioşii au fost informaţi despre tradiţia exerciţiilor spirituale şi despre practicile comune de spiritualitate. A doua, care a încheiat seria vizitelor, a fost aceea la biserica parohială din Galzignano Terme, unde se pot admira frescele executate de artistul român Mihail Ivanov, împreună cu soţia sa Maria. Vizitatorii au rămas profund impresionaţi de bogăţia cromatică şi spirituală care transpare din fresce, precum şi de originalitatea redării în tipare neo-bizantine a unor teme aparţinând spiritualităţii occidentale.
Prof. Livia Blăjan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.