Română | Italiano
AcasăŞtiri201231 Mai: Biserica italiană donează 1 milion de euro pentru victimele cutremurului
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Evenimente la începutul anului pastoral » Titlu: 10932.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Evenimente la începutul anului pastoral

Titlu: 10932.jpg

Ştiri

Biserica italiană donează 1 milion de euro pentru victimele cutremurului

Biserica italiană donează 1 milion de euro pentru victimele cutremurului

După suma de 100.000 de euro donată de Papa Benedict al XVI-lea sâmbăta trecută, CEI – Conferinţa Episcopală Italiană – a alocat 1 milion de euro pentru a se face faţă urgenţelor în urma cutremurului din regiunea italiană Emilia. Este vorba doar de o donaţie iniţială, care nu va fi cu siguranţă ultima, în aşteptarea obţinerii unui cadru mai complet al necesităţilor. “În timp ce cutremurele de pământ continuă în Emilia, cu noi victime, mii de evacuaţi şi daune produse caselor, palatelor şi bisericilor, preşedinţia Conferinţei Episcopale, cu consensul Adunării generale”, se arată într-o notă a CEI, “a alocat 1 milion de euro ca o primă contribuţie pentru a se face faţă primelor urgenţe”.
“Din întreaga Italia, organizaţiile Caritas şi-au manifestat deja apropierea şi disponibilitatea pentru a ajuta: a fost deschis un centru de coordonare al Caritas la Finale Emilia, care se va implica într-o susţinere de durată, pe termen mediu şi lung, în faza cea mai dificilă a reconstrucţiei materiale şi a ţesutului social, cu atenţie specială faţă de reconstrucţia socio-economică, faţă de animarea şi locurile de întâlnire ale comunităţilor”. Sâmbătă, 26 mai 2012, a fost anunţată contribuţia de 100.000 de euro din partea Papei Benedict al XVI-lea, prin intermediul Consiliului Pontifical Cor Unum, ”pentru susţinerea activităţilor de asistenţă dezvoltate de Biserica Catolică în favoarea victimelor”.
Episcopii au mai stabilit realizarea unei colecte naţionale care se va desfăşura în toate bisericile italiene duminică, 10 iunie, în Solemnitatea Corpus Domini. Sumele adunate vor trebui predate cât mai rapid de toţi parohii respectivelor organizaţii Caritas diecezane, care le vor trimite mai departe către Caritas Italia, ce acţionează deja în zonele afectate prin centrul propriu de coordonare. În anul 2009, când a avut loc cutremurul din Abruzzo, Diecezele italiene au reuşit să adune circa 27 milioane euro. Se speră să se ajungă la aceeaşi sumă şi chiar mai mult pentru Emilia-Romagna.
http://www.catholica.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.