Română | Italiano
AcasăŞtiri20124 Iunie: Pelerinajul parohiei din Vicenza la Chiampo
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei din Vicenza la Chiampo

Pelerinajul parohiei din Vicenza la Chiampo

Comunitatea românească din Vicenza a trăit, sâmbătă 2 iunie, o zi intensă de rugăciune şi comuniune la Sanctuarul franciscan din Chiampo.
Sanctuarul a fost construit de către fr. franciscan Claudio Granzotto, trimis de către superiorii săi la Grota Fecioarei Maria din Lourdes (Franţa) pentru „a lua modelul sanctuarului de acolo”. Surprinzător a fost faptul că fratele Claudio s-a reîntors de la Lourdes, spre dezamăgirea superiorilor, fără nici un proiect, fără nici măcar o fotografie.
Interogat despre activitatea sa la Lourdes, fr. Claudio a răspuns că: „eu nu m-am dus acolo după proiecte ci să mă rog”. Interesant este că fratelui Claudio i-a rămas întipărită bine în minte grota din Franţa, pe care a reprezentat-o fidel „fără nici o schiţă” la Chiampo.
Locaşul, construit şi binecuvântat la 19 septembrie 1935, a devenit un important loc de pelerinaj pentru foarte mulţi credincioşi. Acest lucru pare să adeverească cuvintele fericitului Claudio care, în timpul construirii grotei afirma, „această grotă va deveni un loc de rugăciune şi aici va veni multă lume”.
Momentul cel mai semnificativ al pelerinajului nostru a fost celebrarea „Căii Sfintei Cruci”. La aceasta şi-au adus aportul toţi credincioşii, în special, tinerii parohiei, care, au cântat şi citit anumite fragmente din celebrare.
A urmat, apoi, prânzul la Restaurantul „Al Pellegrino”, după care a urmat vizitarea grotei, a noii biserici, a minunatului muzeu şi a vechii biserici.
Mulţumim tuturor persoanelor care au participat, în special tinerilor, dar şi fraţilor franciscani care ne-au primit cu multă căldură, în mod particular, fr. Bruno, superiorul conventului, şi fratelui Ilario, care ne-a descris istoria sanctuarului.
Pelerinajul de la Chiampo va fi urmat de celebra „ieşire de dinainte de vacanţe” a tuturor credincioşilor din parohie la mijlocul lunii iulie la Bazilica „Sant’Agostino” din Vicenza, de ieşirea curatorilor la sfârşitul aceleiaşi luni, şi, în toamnă, de pelerinajul la Medjugorje din 12-14 octombrie (NB. La acest pelerinaj s-au început înscrierile. Costul total, pentru credincioşii noştri, toate taxele incluse, este de euro 130).
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.