Română | Italiano
AcasăŞtiri20105 Martie: Comunicat colecta Haiti
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova » Titlu: 10899.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova

Titlu: 10899.jpg

Ştiri

Comunicat colecta Haiti

Comunicat colecta Haiti

Confederaţia Caritas România, în colaborare cu cele 11 organizaţii Caritas diecezane/eparhiale, a organizat în bisericile catolice din România o colectă în sprijinul populaţiei din Haiti, adunând până în momentul de faţă suma de 930.000,- RON (aprox. 225.000,- EUR), cea mai mare sumă strânsă vreodată de Caritas într-o astfel de colectă.
Specialiştii Caritas au început să planifice şi primele programe de reabilitare şi de reconstrucţie, care vor cuprinde nu numai construirea de case pentru familiile sinistrate, dar şi programe care vor contribui la asigurarea surselor de subsistenţă pentru familiile afectate, precum reconstrucţia instituţiilor comunitare (şcoli, centre sociale, etc.).
Confederaţia Caritas România va identifica împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Internationalis proiecte de reabilitare, dar şi de pregătire a populaţiei pentru viitoarele catastrofe. Acestea vor fi finanţate din sumele strânse în cadrul colectei.
Caritas Eparhial Oradea a organizat în 31 ianuarie a.c., la îndemnul PSS Virgil Bercea, în bisericile greco-catolice din Eparhia de Oradea, o colectă specială în semn de solidaritate cu oamenii afectaţi de cutremurul din Haiti, pentru a contribui la programele de ajutorare şi reabilitare derulate prin reţeaua Caritas. La această colectă specială s-a adunat suma de 39,408 lei.
Au mai donat:
Asociaţia Ave Miriam, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, EGV MEDICAL SRL, Drăghici Constantin
Domnul să vă răsplătească pentru binele făcut.
Caritas eparhial Oradea (Romania)

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.