Română | Italiano
AcasăŞtiri201210 Iunie: Pelerinajul parohiei din Padova la Camposampiero şi Arcella
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi » Titlu: 11707.jpg

Anul: 2021

Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Titlu: 11707.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei din Padova la Camposampiero şi Arcella

Pelerinajul parohiei din Padova la Camposampiero şi Arcella

Seria pelerinajelor credincioşilor parohiei greco-catolice din Padova a continuat şi în duminica Rusaliilor -3 iunie 2012, paşii acestora îndreptându-se spre Camposampiero şi Arcella. Sub îndrumarea părintelui Cristian Sabău, grupul de pelerini a dorit să-l onoreze pe sf. Anton de Padova, în locurile acestea care păstrează într-un mod aparte memoria lui, petrecând o după-amiază în prezenţa Sa, spre îmbogăţirea sufletească a fiecăruia. În plus, ne aflăm în perioada premergătoare sărbătoririi marelui sfânt (13 iunie), sfânt iubit şi invocat ca sprijinitor şi mijlocitor de milioane de creştini.
Camposampiero păstrează două locuri semnificative din viaţa sf. Anton: în interiorul sanctuarului, este conservată întocmai camera în care Sf. Anton a primit vizita pruncului Isus şi, de asemenea, o altă biserică mai mică, marchează locul nucului în care Anton îşi făcuse o chilie în care medita şi le vorbea pelerinilor în ultimele săptămâni de viaţă. Grupul a fost întâmpinat de superiorul comunităţii Pr. Giulio, care a oferit o sală şi un ghid care să explice istoria locului. Fratele Matteo a prezentat grupului cele două biserici, precum şi Itinerarul Jubiliar Antonian, un ansamblu de sculpturi din bronz în care, prin scene extrem de sugestive, sunt prezentate momente din viaţa sfântului şi aspecte dominante ale spiritualităţii sale.
Mai apoi, grupul de pelerini greco-catolici s-a îndreptat spre Arcella, refăcând astfel ultimul drum parcurs de Sf. Anton care, deja muribund, intenţiona să revină de la Camposampiero pentru a muri între fraţii săi de la Padova. Fără să mai ajungă în oraş, Anton a murit la Arcella pe 13 iunie 1231, într-o mănăstire de călugăriţe, unde astăzi, sub cupola sanctuarului neogotic, se mai păstrează încă chilia morţii Sale. Ultimele sale cuvinte au fost: ,,Îl văd pe Domnul meu!”. Fiecare dintre pelerini s-a rugat în faţa chiliei în care sufletul sf. Anton a zburat spre fericirea cerească, cerându-i harul ca în ultimul moment al vieţii lor să poată spune întru bucurie aceleaşi cuvinte pe care rostite de el şi să fie învredniciţi cu aceeaşi viaţă veşnică.
Prof. Livia Blăjean

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.