Română | Italiano
AcasăŞtiri201211 Iunie: Pelerinajul comunităţilor catolice de emigranţi din Padova la Bazilica ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţilor catolice de emigranţi din Padova la Bazilica Sfântului Anton - 10 ani de Migrantes

Pelerinajul comunităţilor catolice de emigranţi din Padova la Bazilica Sfântului Anton - 10 ani de Migrantes

Duminică 10 iunie, orele 12,15 a avut loc pelerinajul Migrantes la Bazilica Sfântului Anton din Padova. Comunităţile catolice de emigranţi prezente în dieceza de Padova sunt următoarele: srilankeză, filipineză, chineză, afro-francofonă, afro-anglofonă, română de rit latin, română de rit bizantin, poloneză, indiană, croată, ucrainiană, sudamericană şi brasiliană. Varietatea naţiunilor, a riturilor şi a culorilor pielii exprimă într-un mod concret cuvântul catolic.
Fiecare comunitate a avut o mică contribuţie la Sfânta Liturghie, aceasta manifestându-se prin cântece sau o rugăciune în cadrul Rugăciunii pentru credinciosi care are loc după Crez.
S-au împlinit 10 ani de Migrantes ( preoţii catolici străini care sunt cu contract ţin direct de acest oficiu). Celebrantul principal al Sfintei Liturghii a fost delegatul diecezan pentru Migrantes don Elia Ferro care a vorbit despre prezenţa atât de valoroasă a străinilor din dieceza de Padova. A indicat crucifixul sculptat de Donatello care se află deasupra altarului principal, Isus răstignit care ne primeşte pe toţi cu braţele deschise. A amintit şi faptul că Sfântul Anton a fost un emigrant.
La ofertoriu mai mulţi reprezentanţi ale diverselor comunităţi au dus la altar o inimă mare roşie făcută din flori, pe care scria cu alb 10.
Rectorul Bazilicii Enzo Poiana a transmis un salut călduros tuturor preoţilor în parte cât şi credincioşilor. Imediat după Liturghie a urmat binecuvântarea cu moaştele Sfântului, binecuvântare împărtăşită credincioşilor din balconul Capelei Arhiconfraternităţi.
P. Aetius Pop

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.