Română | Italiano
AcasăŞtiri201218 Iunie: Sărbătoarea „badantelor” la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11669.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11669.jpg

Ştiri

Sărbătoarea „badantelor” la Vicenza

Sărbătoarea „badantelor”  la Vicenza

Duminică 17 iunie a.c., o parte din membrii parohiei româneşti din Vicenza, în special persoanele care lucrează în oraş ca „asistente la persoană”, au participat la a patra ediţie a sărbătorii „badantelor”, cunoscută în Italia ca „Festa delle badanti”.
În acest an sărbătoarea a fost îmbogăţită de o iniţiativă caritativă, întreprinsă de către câţiva domni generoşi din Vicenza, pentru a construi o reţea de apă potabilă în satul Hirceşti (MD).
Evenimentul a început cu expunerea anumitor cântece şi dansuri populare specifice zonei Moldovei şi ale Ucrainei. Au participat: formaţia „Trial” împreună cu un ansamblu folcloric din Moldova şi un altul din Ucraina al asociaţiei „Orizonturi comune”, un grup de femei moldovence din Schio şi un grup de ucrainence din Vicenza.
Au urmat discursurile persoanelor oficiale din oraş. Primul dintre aceştia, primarul Achille Variati, a subliniat rolul persoanelor care lucrează ca asistente la persoană şi importanţa lor în rândul familiilor italiene. Au continuat, apoi, intervenţiile consilierului pentru Pace şi Familie, domnul Giovanni Giuliari, şi ale Monseniorului Lucio Mozzo, urmate de cele ale lui Gianluigi Graziani din comitetul “Apă pentru Hirceşti”.
Pentru buna desfăşurarea a evenimentului au intervenit: „Aim Vicenza, Acque Vicentine, Protezione civile del Comune di Vicenza, Croce Rossa, Associazione Orizzonti comuni”, şi Oficiul diecezan „Migrantes” din care biserica românească din Vicenza face parte.
La ora 21.00 la Teatrul „Astra” din oraş a urmat spectacolul “10 giugno 1848”, dedicat evenimentului. Acesta a fost pregătit de către Antonio Baldo, cu participarea asociaţiei teatrale “Città di Vicenza” coordonată de către Liliana Boni.
Anul viitor printre organizatori se va număra şi parohia noastră, iar printre participanţii „în direct” se vor afla şi artişti români.
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.