Română | Italiano
AcasăŞtiri201218 Iunie: Parohia Sf. Andrei din Recanati în pelerinaj la Macerata
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11685.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11685.jpg

Ştiri

Parohia Sf. Andrei din Recanati în pelerinaj la Macerata

Credinţa, una dintre cele mai importante virtuţi, care dacă nu este curăţată, uneori, este asemeni unei pietre foarte preţioase plina de praf şi mizerie. Aşa cum piatra după şlefuire devine strălucitoare şi bine plăcută, aşa şi credinţa noastră, după şlefuirea de păcat şi mizerie sufleteasca, devine puternică şi greu de erodat. O astfel de şlefuire am săvârşit şi noi, parohia Sf. Andrei din Recanati, prin participarea la pelerinajul de la Macerata.
Sâmbătă 09 iunie anul domnului 2012, am plecat cu inima plina de speranţă şi necunoscut pentru a participa la un marş despre care nu ştiam nimic tehnic ci doar ceva mărturii despre acest pelerinaj. La sosirea pe stadionul din Macerata, la 20.30, ne-am propus ca măcar să ne facem datoria de a participa iar dacă vom ajunge până la jumătatea traseului, este mai mult decât împlinită aceasta datorie. Acolo, ne-am întâlnit cu un frumos grup de credincioşi greco-catolici români din parohiile Imolei şi Bolognei. Aceştia ne-au împărtăşit din experienţa lor trăită în anii anteriori şi ne-am dat seama că nu prea suntem pregătiţi fizic să finalizăm această încercare. Iată că, Bunul Dumnezeu şi Fecioara Maria, ne-au întărit şi după 9 ore de mers pe jos, aproximativ 30 km, am ajuns în Piaţa din faţa bazilicii Loreto, cu picioarele umflate, durere imensă la spate, dar cu o satisfacţie şi o bucurie inexplicabilă. După binecuvântarea Card. Mauro Piacenza, cu ultimele puteri am intrat în bazilică şi în casa Fecioarei, împlinind pe deplin ideea sau visul nostru de a participa, parcurge şi definitiva acest greu, foarte greu efort fizic. Prin tot acest efort al nostru, credinţa ne-am împrospătat-o şi neam întărit-o.
Credinţa, iubirea şi nădejdea, virtuţi care ne-au făcut pe noi să ajungem până la sfârşitul pelerinajului nostru, cu o iubire necondiţionată, sa vorbim cu oameni pe care nu-i cunoşteam, de parca ar fi fost cei mai buni prieteni ai noştri.
Chiar dacă problemele noastre, ale parohiei, comunităţii, sunt, şi de multe ori devin grele, prin această încărcătură spirituală şi sufletească toate aceste probleme se diminuează şi devin mai uşor de suportat.
Anul acesta au participat cei mai mulţi pelerini, peste 90 de mii şi din mai multe ţări: Cehia, Croaţia, Elveţia, etc.. Având experienţă şi trecând de „botezul” începătorilor, ne propunem ca şi la anul să participăm la acest marş al păcii şi poate cu un număr tot mai mare.
P. Marius Goşea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.