Română | Italiano
AcasăŞtiri201221 Iunie: Întâlnire interconfesională românească la Roma
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10888.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10888.jpg

Ştiri

Întâlnire interconfesională românească la Roma

Întâlnire interconfesională românească la Roma

Astăzi, 20 iunie 2012, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a avut loc o întâlnire a Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan cu reprezentanţii Bisericii Catolice din Romania şi respectiv Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din Roma.
Din partea Bisericii Catolice Române a participat Preacucernicul Părinte Isidor Iacovici, preot paroh, iar din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a participat Preacucernicul Părinte Gabriel Buboi de la Institutul Pontifical Pio Romeno.
La iniţiativa Preasfinţitului Siluan s-a discutat despre diferitele probleme pastorale specifice emigraţiei, convenindu-se asupra mai multor subiecte care să constituie în viitor temeiul unor întâlniri în care să se evoce experienţa fiecărei comunităţi şi soluţiile pastorale pe care fiecare dintre acestea le-a identificat. S-a evocat astfel posibilitatea unei prime întâlniri pastorale pe tema Familiei, a problemelor pastorale pe care aceasta le pune, în contextul emigraţiei, precum şi soluţiilor adoptate la diferitele cazuri concrete care se întâlnesc în teren.
S-a evocat de asemenea posibilitatea unei colaborări pe plan cultural, prin organizarea în comun a unui concert de colinde, în perioada premergătoare Crăciunului.
S-a exprimat dorinţa de a se continua şi întâlnirile din Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creştinilor, în luna ianuarie din anul 2013, în ziua de 24 ianuarie, ca zi simbol a "unirii" românilor. Gazda următoarei întâlniri urmează să fie Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.
http://episcopia-italiei.it/

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.