Română | Italiano
AcasăŞtiri201223 Iulie: Întâlnirea comunităţilor din Vicenza şi Padova cu prilejul apropierii ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic » Titlu: 11666.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Titlu: 11666.jpg

Ştiri

Întâlnirea comunităţilor din Vicenza şi Padova cu prilejul apropierii vacanţei

Întâlnirea comunităţilor din Vicenza şi Padova cu prilejul apropierii vacanţei

Respectând frumoasa tradiţie de a petrece împreună momente unice, parohiile române unite, greco-catolice, din Vicenza şi Padova s-au reunit, duminica 22 iulie, pentru a marca sfârşitul anului liturgic (luna august este lună de concediu).
Întâlnirea a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în biserica „S. Maria in Araceli” (Araceli Vecchia) din Vicenza, de către pr. paroh al comunităţii din Padova, pr. Aetius Pop şi subdiaconul Giuseppe Munarini, cu participarea credincioşilor celor două comunităţi. A urmat o agapă frăţeasca organizată de gazdele evenimentului, enoriaşii din comunitatea Vicenza, al cărei preot paroh, Raimondo Salanschi, a susţinut, nu demult, teza de doctorat în istorie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Prânzul a fost pregătit anul acesta de către tinerii parohiei din Vicenza, care cu mare dăruire au pregătit şi momentele de recreaţie care au continuat până la lăsarea serii.
Ni s-au alăturat şi reprezentaţi ai parohiilor di Veneţia şi San Donà di Piave, însoţiţi de preoţii parohi, pr. protopop Vasile Barbolovici şi pr. Cătălin Pop.
Numărul mare al participanţilor şi dorinţa de a petrece timpul împreună au dus la crearea unei atmosfere de prietenie si veselie.
Le urăm tuturor zile de vacanţe însorite si însoţite de prezenţa Domnului.
Raita Laura

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.