Română | Italiano
AcasăŞtiri201218 Septembrie: Hramul Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11690.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11690.jpg

Ştiri

Hramul Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia

Hramul Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din Ostiglia

Şi în acest an Parohia Română Unită din Ostiglia şi-a sărbătorit hramul Bisericii în data de 8-9.09.2012 de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului.
Programul sărbătorii a cuprins patru momente importante:
Sâmbătă 08/09/2012 la orele 20.00 a avut loc săvârşirea Tainei Sfântului Maslu alături de Părinţii Protopopi: pr.Vasile Barbolovici şi a pr. Marinel Mureşan.
Duminică 09/09/2012 la ora 10.00 a avut loc săvârşirea Sfintei Liturghii avându-l ca celebrant principal pe Pr. Protopop Vasile Barbolovici, alături fiind Pr. Andrei Meseşan - Paroh de Ostiglia, Pr. Mihai David Paroh la Forli-Cesena şi Pr. Diacon Aron Coroian. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohial.
Prânzul a fost pregatit cu generozitate de doamnele din parohia noastră.
Ca şi încheiere a sărbătorii parohia noastra a oferit tuturor participanţilor un spectacol de muzică populară.
La sfârşitul acestei sărbători care se află la a IV-a ediţie doresc să aduc mulţumiri tuturor celor care au participat şi au contribuit financiar sau oganizatoric la această acţiune.
Aduc mulţumiri preacucernicilor Părinţi: Pr. Protopop Vasile Barbolovici, Pr. Mihai David şi a Pr. Diacon Aron Coroian şi nu în ultimul rând consiliului pastoral care a fost activ în organizarea şi buna desfăşurarea sărbătorii.
Nu pot sa nu mulţumesc câtorva oameni de suflet care s-au implicat activ: domnului Nicu Oros - Responsabil Folclor şi a domnului Liviu Zamfirache - Responsabil Mass-media.
În ceea ce priveşte spectacolul doresc sa mulţumesc Asociaţiei HORA din Forli care a participat cu Ansamblul Românaşul, prezentatorei Marina Sereduc şi soliştilor vocali: Florentina Maria Po, Nicu Oros, Mihai Cimbală acompaniaţi la orgă de maestrul Ghiţă Birne.
Mulţumiri Magazinului Românesc “Poftă Bună” din Legnago şi postului de televiziune Italian-Român RomâniaTV din Crema.
În acest an nu a fost posibilă celebrarea hramului în biserica parohiala din cauza cutremurului din data de 20.05. 2012 şi ca atare toate evenimentele au avut loc la sala Expo pusa la dispoziţie cu generozitate de primăria din Ostiglia căreia îi mulţumim.
Dăm slavă Domnului pentru toate cerându-i Maicii Domnului să ne ocrotească sub mantia sa de mama.
P. Andrei Meseşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.